Spotify s-a lansat oficial în România. Ce preţ are abonamentul lunar Premium

Spotify s-a lansat oficial în România. Ce preţ are abonamentul lunar Premium

FOTO Claudiu Râpan (Adevărul)

Spotify, unul dintre cele mai importante servicii de streaming de muzică din lume, s-a lansat astăzi în România, pentru a oferi o experienţă muzicală ce poate fi personalizată în funcţie de preferinţele fiecărui utilizator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o comunitate globală ce numără peste 159 de milioane de membri, Spotify oferă în România atât o versiune gratuită, susţinută prin conţinut publicitar, dar şi o versiune superioară, pe bază de abonament lunar. Utilizatorii pot asculta melodiile preferate gratuit sau pot trece la Spotify Premium pentru 4.99 euro pe lună, aproximativ 23 de lei.

Spotify oferă posibilitatea de a căuta, descoperi, alcătui playlist-uri şi construi propria colecţie muzicală, dar şi de a distribui conţinutul preferat către prieteni. Spotify vine astăzi în România pentru a oferi o selecţie de titluri locale şi internaţionale, reunite într-o bază de date de peste 35 de milioane de melodii, disponibile atât pentru utilizatorii variantei gratuite, dar şi celor care au optat pentru varianta Premium.

Playlist-uri personalizate

Pe Spotify poţi găsi muzica preferată, indiferent de gusturi sau starea de spirit. Utilizatorii din România au acces instant la o varietate de playlist-uri globale, alcătuite de experţi şi actualizate în mod constant, dar pot descoperi şi alte milioane de playlist-uri internaţionale, aparţinând Spotify sau altor iubitori ai muzicii.

Unul dintre principalele atuuri ale serviciului Spotify este personalizarea, ce permite fanilor să găsească muzica preferată într-un mod facil, dar şi să descopere noi piese şi artişti, în baza preferinţelor şi a modului în care obişnuiesc să asculte muzică. Când un utilizator nou se alătură comunităţii Spotify, el este invitat într-un proces numit ‘Taste Onboarding’, ce ajută Spotify să înţeleagă mai bine muzica pe care acesta o apreciază.

Căutarea personalizată ce include opţiuni precum Daily Mix (o serie de playlist-uri ce îmbină melodiile preferate cu noutăţi ce ar putea fi pe gustul utilizatorului), Release Radar (un playlist format din melodii noi, în baza artiştilor cei mai ascultaţi, conţinut actualizat în fiecare zi de vineri) şi Discover Weekly ( un playlist creat în funcţie de obiceiurile specifice utilizatorului, disponibil în curând) aduc muzica preferată mai aproape ca niciodată.

Spotify mai oferă:

  • Playlist-uri dedicate unor genuri muzicale sau stări de spirit: din secţiunea Browse pot fi selectate o varietate de playlist-uri precum Hip-Hop, Pop, Rock, Gaming, Sleep, Dinner, Kids, Focus şi multe alte.
  • Calitate foarte bună a conţinutului audio – până la 320 kbit/s.
  • Accesibilitate superioară prin Spotify Connect - folseşte Spotify pe boxe, TV sau în maşină
  • Integrare ce permite distribuirea conţinutului prin Facebook sau Twitter, precum şi prin Messenger (in-app)
  • Playlist-urile colaborative pot fi alcătuite sau distribuite prin Facebook Messenger 
  • Melodiile preferate sau playlist-urile alcătuite pot fi distribuite din aplicaţie
  • Clasamente muzicale globale. Clasamente locale vor fi disponibile în curând.
  • Muzică disponibilă oricând: aplicaţia Spotify rulează atât pe dispozitive mobile, cât şi pe laptop, PC sau tabletă, Xbox sau PlayStation.

Spotify a adus peste 8 miliarde de Euro industriei muzicale de la lansarea serviciului, în 2008. Odată cu intrarea pe piaţa din România, Spotify va fi disponibil în 65 de pieţe din întreaga lume.

Poţi descărca acum aplicaţia prin Google Play sau App Store, vizitând www.spotify.com

citeste totul despre: