Digi Mobil, în lumea mare: apeluri prin internet pentru cea mai bună calitate

Digi Mobil, în lumea mare: apeluri prin internet pentru cea mai bună calitate

FOTO RCS & RDS/Facebook

Tehnologia VoLTE şi VoWiFi părea un moft în urmă cu trei ani, dar acum a devenit un standard printre operatorii telecom. Digi Mobil anunţă adoptarea acestei funcţionalităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Digi Mobil a anunţat că pregăteşte lansarea comercială a serviciilor Voce 4G (VoLTE) şi Voce WiFi (VoWiFi) pentru sfârşitul acestei veri (lunile august-septembrie), în urma finalizării cu succes a testelor de reţea cu primele terminale compatibile. Astfel, „Voice over LTE (sau WiFi)“ permite realizarea unei convorbiri telefonice prin reţeaua 4G fără să mai treacă telefonul din reţeaua de date 4G către cea clasică pentru voce 3G.

Digi Mobil promite că prin Voce 4G utilizatorii vor beneficia de conectarea aproape instantanee a apelului, timpul de aşteptare din momentul iniţierii şi până în momentul în care e apelat telefonul destinatarului scăzând sub două secunde.  Totodată, convorbirile prin reţeaua 4G vor avea o calitate şi claritate a sunetului mult mai ridicate. În plus, va fi posibilă realizarea simultană de apeluri telefonice cu sesiuni de download şi streaming la viteze 4G.

Totodată, prin intermediul VoWiFi utilizatorii vor avea acoperire mai bună de interior, în spaţii cu semnal redus sau chiar şi fără semnal de reţea mobilă. Apelul va fi realizat prin reţeaua wireless, dacă este abonat şi la serviciul de internet fix Digi Net Fiberlink, sau prin reţeaua naţională de hotspot-uri Digi WiFi. Serviciile vor fi gratuite pentru toate abonamentele din ofertă. Este suficient ca apelantul să folosească un telefon compatibil şi să fie în aria de acoperire 4G a reţelei Digi Mobil sau a unui hotspot WiFi.

Vodafone a anunţat VoLTE în noiembrie 2014, iar Orange în septembrie 2015. În principiu, telefoanele high-end sunt compatibile cu tehnologia VoLTE, iar aici ai o listă mai mare.

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS & RDS, a răspuns că Digi Mobil va afişa pe site o listă completă a tuturor terminalelor compatibile, după ce testele vor fi finalizate. Acestea vor primi şi o actualizare de software din partea producătorului, pentru a putea fi capabile de apeluri VoLTE şi WiFi.

Acesta a mai spus că vor fi adăugate şi telefoane noi, fără să mai fie nevoie de eforturi din partea utilizatorului (care dau dovadă, de multe ori, de reticenţă în actualizare - n.r.). Când serviciul va deveni disponibil, utilizatorii vor fi informaţi dacă dispozitivele lor sunt compatibile cu serviciul VoLTE, iar aceştia vor putea merge şi în magazinele Digi pentru asistenţă în vederea activării serviciului. De asemenea, atunci când un astfel de apel este efectuat, va apărea şi un logo specific VoLTE în bara de sus a telefonului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: