Cât îi costă pe cei de la Apple fabricarea noului iPhone şi care este profitul obţinut din vânzarea unui telefon

Cât îi costă pe cei de la Apple fabricarea noului iPhone şi care este profitul obţinut din vânzarea unui telefon

Noul iPhone 11 Pro Max are un preţ piperat, de aproape 8.000 de lei, însă costul echipamentelor din interiorul său este mult mai redus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Flagship-ul celor de la Apple se vinde cu un preţ începând de la aproximativ 5.500 de lei, şi poate ajunge la aproape 8.000 de lei, în versiunea cu cea mai mare stocare a telefonului. Componentele noului smartphone sunt însă fabricate pentru un preţ mult mai redus.

În total, compania din Cupertino plăteşte 490,50 de dolari pentru fabricarea unui smartphone. Trebuie să menţionăm însă că această sumă nu include costurile de logistică, salariile celor care fabrică telefoanele şi costurile serviciilor care sunt gratuite pentru fiecare iPhone, precum AppleCare sau iCloud.

Cei de la TechInisghts au realizat un inventar al fiecărui component din versiunea de 512GB a lui iPhone 11 Pro Max, menţionând şi preţul acestora.

Astfel, cel mai scump element al telefonului este sistemul de cameră, care costă 73,50 de dolari, urmat de display-ul de 6,5 inci Super Retina XDR (66,50 de dolari) şi de noul chipset A13 Bionic (64 de dolari).

Profitul rezultat din vânzarea unui singur dispozitiv ajunge aşadar la aproape 200% pentru smartphone-urile vândute în pieţele din State, şi aproape 400% pentru cele vândute în alte zone, precum România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: