GALERIE FOTO SERIAL Maxthon 3 - campionul ar putea veni din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maxthon 3

Misiunea pentru găsirea celui mai bun browser pentru utilizatori continuă cu probabil cea mai mare surpriză. După ce ne-am instalat aproape toate browserele cunoscute şi cele mai puţin cunoscute, am dat peste Maxthon 3. Venit direct din China, Maxthon este o surpriză mai mult decât plăcută.

 Maxthon a fost cunoscut iniţial ca MyIE 2 este un browser lansat în jurul anului 2000 de către un antreprenor din Hong Kong, Ming Jie Chen. Acesta s-a bazat pe Internet Explorer şi a fost dezvoltat încontinuu începând de atunci, până când în 2003 a fost redenumit Maxthon. De pe 7 iulie 2012, Maxthon pentru Mac a fost lansat. 

Browserul suportă motoarele de randare Trident şi Webkit, adică include practic capacităţile mai multor browsere. De asemenea, a fost clasat pe locul doi după Google Chrome în testele HTML 5.

Timpul de pornire

Maxthon ne-a surprins cu un timp de pornire excelent, chiar mai rapid decât cel al Google Chrome. În cele trei încercări pe care le-am făcut noi pentru a calcula în timpul testului, Maxthon nu a trecut de 1,2 secunde. În plus, din experienţa folosirii lui deja de două săptămâni (da, a devenit browserul meu favorit) vă putem spune că nu am simţit niciodată o întârziere. 

Viteza

În testul Peacekeeper, unul dintre cele mai complete astfel de probe, Maxthon a înregistrat 1.313 puncte, sub Google Chrome, iar capacităţile HTML 5 au fost notate cu 7 din 7. După cum spuneam mai sus, testele de pe html5test.com arată că Maxthon 3 este pe locul doi, după Google Chrome. 

De asemenea, în testul Fishie Tank cu 10 peşti s-au înregistrat 52 de cadre pe secundă, iar în cel cu 1.000 de peşti 5 cadre pe secundă. 

La testul pentru scripturile Java, Maxthon a fost din nou mai lent decât Chrome, cu 327 de milisecunde. 

Cât de multe resurse consumă?

Dacă Chrome şi alte browsere pe care le vom mai prezenta aici îşi divizează resursele în mai multe procese, Maxthon păstrează tradiţionala adunare a lor într-un singur loc. Noi folosim 10 tab-uri deschise. Trei reţele sociale, un site de jocuri, un flux de ştiri, o transmisiune live, site-ul nostru şi un video pe YouTube. 

Maxthon consumă resursele în mod rezonabil şi nici pe calculatorul de la muncă, un Intel Core i5 la 2,5 Ghz, cu 4 GB de RAM, nici pe laptopul personal, un Lenovo cu procesor Intel Core i3 la 2,2 Ghz şi 4 GB de RAM nu a dat semne de oboseală. Nu am simţit niciodată că browserul ar ajuta la consumarea mai multor resurse. 

Am trecut peste partea tehnică a browserului (cea care ne pasionează uneori cel mai puţin). Experienţa de folosire contează cel mai mult. Browserul are un design simplu, care aminteşte de un Google Chrome extrem de simplificat. În modulul standard se pot alege doar cinci teme, ele nu sunt foarte personalizabile, dar după ce petrecem mai mult timp cu browserul, nici nu contează. Minimalismul şi simplitatea sunt cel mai bun argument pentru Maxthon. 

Toate funcţiile pe care le au şi celelate browsere există şi aici, mai puţin posibilitatea de a avea sesiuni de browsing invizibil, care să nu rămână în istorie. Sau cel puţin nu le-am descoperit noi. În schimb Maxthon s-a impus prin anumite funcţii extrem de simple pe care le vom înşira mai jos. 

LATER EDIT: Există opţiunea de browsing privat. Nu o găsisem noi. 

·         Snap Region sau Snap Entire Page - ştiţi că atunci când vreţi să faceţi o captură foto de pe o pagină web trebuie să folosiţi Clipping Tool-ul din Windows 7 nu? Sau pentru generaţiile anterioare să daţi Print Screen, să copiaţi în Paint şi să salvaţi. Ei bine, Maxthon oferă această opţiune integrată în software şi prezentă pe prima pagină. Se pot face capturi pentru o singură regiune din pagină sau captura întregii pagini. Aveţi grijă, captura întregii pagini nu înseamnă doar ce se vede pe ecran, ci toate reclamele şi secţiunile inferioare. 

·         Magic Fill - nu ştiu cum sunteţi voi, dar introducerea parolelor de fiecare dată poate fi o metodă de securizare a conturilor, dar atunci când navighezi de la un cont la altul devine obositor. Ce oferă de fapt Magic Fill? Ceea ce nu am „păţit“ cu niciun alt browser. Majoritatea pot memora parole pentru site-urile obişnuite, dar personal întâlneam o problemă la e-mail-ul de muncă. Am avut un cont de Microsoft Outlook online şi unul pe Roundcube. Ei bine, acestea trebuiau completate mereu după expirarea sesiunii. Magic Fill a fost surpriza plăcută. Memora parolele şi conturile şi puteam să mă loghez cu uşurinţă după expirarea sesiunii. 

·         SkyNote - aici avem de-a face doar cu o alegere personală. SkyNote este un fel de Notepad în interiorul browserului, extrem de folositor atunci când îmi scriu textele şi care este sincronizabil pe mai multe dispozitive, astfel încât să nu pierd textele. Da, am pierdut de-a lungul timpului texte lungi scrise în Word. Aş putea folosi Google Docs (Drive), dar nu-mi place la nivel subiectiv. SkyNote nu e complicat, oferă 200 de MB spaţiu de stocare (probabil destul pentru un an de texte). 

·         Sync şi personal account - la fel ca şi în Google Chrome sau alte browsere, Maxthon oferă posibilitatea de logare prin adresa de mail. Contul personal memorează taburile favorite, paginile deschise, istoria şi toate notele din SkyNote. Este o opţiune perfectă pentru cei care vor să folosească acelaşi browser pe mai multe platforme şi mai multe calculatoare. 

·         Split Screen - nu ştiu de ce ne-a entuziasmat atât de mult această opţiune, dar faptul că Maxthon 3 poate să-şi împartă ecranele în două şi avem două pagini deschise în acelaşi timp este un lucru folositor pentru multe persoane. Un înlocuitor bun şi gratuit pentru două monitoare.  

Sfaturi practice pentru utilizatori

În versiunea standard, Maxthon are tot felul de comenzi prestabilite din mouse şi tastatură. Vă va lua 10 minute să le schimbaţi şi modificaţi, dar vă recomandăm să faceţi asta. Poate nu este cel mai comod lucru de făcut pentru utilizatorul obişnuit, dar iniţial am întâmpinat o problemă în deschiderea imaginilor într-un alt tab dând click pe rotiţa mouse-ului. Aşadar, a trebuit să căutăm cum să deselectăm o altă acţiune pe care o făcea prin această metodă. 

De asemenea, jucaţi-vă prin opţiuni. Veţi descoperi mai multe lucruri interesante. Printre altele, în setările Advanced (se ajunge greu!) există „Tell websites I do not want to be tracked“. Încă nu ştim dacă are efect, dar ne-a bucurat această setare. 

Concluzii

Maxthon, deşi în testele tehnice pare mai slab decât Google Chrome, nu ne-a creat nicio problemă. Ba chiar este o plăcere să-l folosim. Deja sunt două săptămâni de când a devenit browserul personal al subsemnatului şi nu are nicio problemă. Mai ales că atunci când, după cum se mai întâmplă cu programele pe calculator, moare pentru scurt moment, Maxthon nu se închide, ci pur şi simplu îşi reîncearcă toate paginile pornite. 

În două săptămâni nu avem nicio plângere. De asemenea, niciun document pierdut. Surprinzător, campionul absolut al browserelor poate veni din China. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite