CES 2019: Sony lansează două noi televizoare 4K şi 8K cu diagonale de până la 249 de centimetri

CES 2019: Sony lansează două noi televizoare 4K şi 8K cu diagonale de până la 249 de centimetri

Sony a lansat două noi modele de televizoare cu Android TV din seria Master la CES 2019. A9G este modelul OLED cu rezoluţie 4K care va fi disponibil în versiuni cu diagonale de 55, 67 şi 77 de inci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel de-al doilea televizor, care poartă numele Z9G, este de tip LCD dar rezoluţia oferită este 8K de această dată. În plus, acesta va fi disponibil în două versiuni imense, de 85 (216 cm) respectiv 98 de inci (249 cm).

Noile televizoare au la bază procesorul de imagine X1 Ultimate, optimizat special pentru rezoluţia 8K. Cei de la Sony susţin că procesorul analizează fiecare obiect din imagine în parte pentru a obţine detalii mai bune şi o imagine mai realistă.

De asemenea, algoritmul proprietar face upscaling imaginii 4K astfel încât aceasta să se vadă aproape la fel de bine ca rezoluţia 8K.

Z9G dispune de patru difuzoare montate frontal, iar A9G va arăta ca şi cum pluteşte când este montat pe perete - susţine producătorul japonez.

Calibrarea specială pentru Netflix,  IMAX Enhanced, Dolby Vision şi Atmos sunt alte caracteristici integrate în cele două noi modele de televizoare Sony.

Ambele folosesc Android TV, iar cei de la Sony susţin că prin upgrade-ul la Oreo meniurile şi aplicaţiile se vor mişca mai rapid decât la versiunile anterioare.

Sony nu a anunţat când anume vor intra pe piaţă noile sale televizoare şi cât vor costa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: