Reţeta delicioasă a sarmalelor împrăştiate. Ingredientele secrete care dau gust incredibil preparatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sarmale imprastiate foto mircea groza

Pentru acest preparat puteţi folosi fie varză proaspătă, fie murată. Indiferent de alegerea făcută, dacă respectaţi reţeta bucătarului Mircea Groza, veţi obţine o delicatesă cu care vă veţi impresiona musafirii.

Ingrediente: o varză (dacă folosiţi varză murată, o lăsaţi din timp la desărat în apă rece), un kilogram de carne tocată, o cană cu orez, două cepe, sare, piper, boia dulce, cimbru, mărar. Opţional: şuncă afumată şi cârnat afumat.

Tăiaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă cu o lingură de ulei şi una de untură, având grijă să nu o ardeţi. Puneţi capacul şi lăsaţi varza să se gătească, amestecând din când în când şi completatând cu apă caldă, adăugată treptat; în momentul în care s-a înmuiat, luaţi cratiţa de pe foc, condimentaţi cu piper, boia dulce, cimbru şi mărar. Amestecaţi bine, apoi puneţi din nou capacul.

Separat, fierbeţi o cană de orez în trei căni de apă şi puţină sare. În momentul în care apa începe să clocotească, acoperiţi vasul şi aşteptaţi ca orezul să se gătească la foc mic circa un sfert de oră. Când e gata, îl strecuraţi, îl spălaţi în apă rece şi îl strecuraţi din nou.

sarmale imprastiate foto mircea groza

Între timp, vă puteţi ocupa de carne. Curăţaţi două cepe, tocaţi-le mărunt şi căliţi-le într-o cratiţă în care aţi pus ulei şi untură. Adăugaţi un praf de sare, iar când ceapa devine aurie, puneţi şi carnea tocată. Bucătarul sălăjean recomandă să folosiţi o carne mai grasă, care va asigura mâncării o savoare aparte. Continuaţi să amestecaţi, săraţi după gust, iar când carnea îşi schimbă culoarea, completaţi cu piper, boia şi mărat tocat.

sarmale imprastiate foto mircea groza

Următorul pas în presupune aranjarea preparatului. Pentru asta aveţi nevoie de un vas ce poate fi folosit în cuptor - o cratiţă, un ceaun sau un vas termorezistent, ai cărui pereţi îi tapetaţi cu untură. Aşezaţi în straturi varza, orezul şi carnea, asigurându-vă că atât la bază, cât şi deasupra este varză. Opţional, peste primul strat de carne tocată puteţi pune câteva felii subţiri de şuncă afumată. Un alt ingredient pe care îl puteţi folosi pentru a da un gust incredibil acestui fel de mâncare este o bucată de cârnat afumat, aşezat deasupra "sarmalelor împrăştiate". Sau, câteva rondele de roşii şi ardei gras.

Daţi vasul la cuptorul încins, pentru circa o jumătate de oră. Serviţi cu smântână.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cea mai simplă reteţă de salată de ouă. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat

Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite