Pop Emeric, noul administrator public al Sălajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al comunei Crasna, UDMR-istul Pop Emeric, a câştigat concursul organizat de către Consiliul Judeţean Sălaj pentru fotoliul de administrator public al judeţului.

Reprezentantul UDMR a concurat de unul singur pentru postul vacantat în 2013 (prin demisia actualului edil al Zalăului, Ionel Ciunt), în condiţiile în care dosarul celui de-al doilea candidat a fost respins din motive medicale.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul administraţiei judeţene, la proba scrisă a concursului, Pop Emeric a obţinut 95 de puncte din 100 posibile, pentru ca în urma interviului să fie notat cu 93,33 de puncte. Cu 94,17 punctaj final, reprezentantul UDMR a fost declarat admis. Oficialii CJ Sălaj ne-au transmis că, potrivit legii, noul administrator public al judeţului îşi va intra în pâine în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării rezultatului, respectiv din prima săptămână a lunii august.

Proaspătul manager s-a aflat la cârma Primăriei Crasna timp de 16 ani, din 2000 până în 2016. În luna iulie a anului trecut, el a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care l-a acuzat de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă. Inspectorii ANI susţineau că „în perioada exercitării mandatului de primar, a emis acte administrative, a încheiat acte juridice şi a emis dispoziţii care au produs un folos material atât pentru sine, cât şi pentru soţia şi fiul său, încălcând, astfel, dispoziţiile art.76. alin 1 din Legea nr.161/2003”.

Vă mai recomandăm:

Primarii pe viaţă ai României. Un edil sălăjean este neclintit din scaun de 27 de ani

Sălaj: probleme cu legea multe şi mărunte pentru aleşii judeţului

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite