FOTO Viitorii lideri ai mileniului şi-au început de azi pregătirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii mileniului trei ajunge anul acesta la a şaptea ediţie FOTO Olimpia Man
Liderii mileniului trei ajunge anul acesta la a şaptea ediţie FOTO Olimpia Man

O sută de elevi de la cinci licee din Zalău intră de astăzi într-un program de dezvoltare personală, ajuns la a şaptea ediţie. Este vorba despre „Liderii Mileniului Trei”, în care tinerii vor învăţa cum pot să devină lideri şi să se implice în comunitate, dobândind în acelaşi timp abilităţi utile pentru o viitoare carieră de succes.

Programul, derulat sub egida British Council şi ajuns anul acesta la a şaptea ediţie, a fost lansat, azi, la Inspectoratul Şcolar, în prezenţa celor o sută de elevi, a profesorilor - traineri care îi vor pregăti, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi, mai ales, a reprezentanţilor companiei TenarisSilcotub, care se află la baza iniţierii şi perpetuării acestui demers. Câteva detalii modul în care va decurge programul anul acesta le-a oferit, la lansarea de azi, Marian Staş, preşedintele Asociaţiei Clubul Liderii Mileniului Trei. Am aflat, astfel, că tinerii participanţi, elevi la Colegiul Naţional "Silvania" Zalău, Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai", Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" şi Liceul Tehnologic "Voievodul Gelu", vor învăţa, pe parcurusul a zece sesiuni săptămânale, cum să îşi asume schimbarea, cum să se descopere pe sine şi, până la urmă, cum să schimbe lumea în bine pornind de la schimbarea din fiecare dintre ei. În ajutorul lor vor veni profesorii - traineri din fiecare dintre cele cinci licee, împreună cu care vor parcurge modulul de curs conceput de Monica Morar, consilier şcolar la CNS. Modulul vine, la sesiunea din săptămâna a noua, şi cu o noutate, propunându-le tinerilor să-şi descopere inteligenţa caracterială, un concept nou ce se referă la acea capacitate a unei persoane de a se comporta în baza unui sistem de valori.


Cu cei o sută de elevi care intră acum în pregătire, numărul tinerilor care au învăţat să fie lideri cu ajutorul acestui program ajunge la 1.200. Pe lângă faptul că învaţă, astfel, să aibă mai multă încredere în ei, tinerii incluşi în program au şi şansa de a câştiga bani ca şi elevi - traineri, programul funcţionând şi ca o şcoală de joburi şi de networking.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite