Cum faci cea mai bună ciorbă cu morcovi şi afumătură. Reţeta simplă, pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţi-e poftă de o ciorbă savuroasă? Cu doar câteva ingrediente, puteţi obţine un preparat foarte gustos şi consistent, perfect pentru cei care iubesc afumătura.

Un fel de mâncare despre care cunosctutul gastronom sălăjean Mircea Groza susţine că era preparatul nelipsit la nunţile tradiţionale ale secolului trecut, în satul Meseşenii de Sus. Pentru a-l pregăti, aveţi nevoie doar de câteva ingrediente: afumatură, două cepe, 8 morcovi mari, smântână, sare, o lingură de ulei, o lingură de făină şi frunte de pătrunjel.

Mod de preparare:

Opăriţi bucăţile de afumătură, apoi puneţi-le la fiert împreună cu o ceapă mare, într-o oală cu apă. Având în vedere că afumătura este sărată, nu este nevoie să adăugaţi sare. Lăsaţi că clocotească aproximativ două ore, până când carnea începe să se desprindă de pe os; în cazul în care deasupra apei s-a format o peliculă de grăsime, îndepărtaţi-o.

Imagine indisponibilă

Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i cuburi şi puneţi-i în oala de ciorbă. Până fierb, tocaţi mărunt o ceapă, pe care o căliţi uşor într-o cratiţă, într-o lingură de ulei. Amestecaţi având grijă să nu se ardă, apoi completaţi cu o lingură cu vârf de făină şi omogenizaţi. Adăugaţi o cană cu apă rece şi continuaţi să amestecaţi, după care puneţi şi câteva linguri de smântână, diluate în prealabil cu puţină apă. Lăsaţi să fiarbă, completând cu zeama din oală de câte ori observaţi că amestecul de făină, ceapă şi smântână începe să se îngroaşe. După ce mai dau câteva cocote, iar morcovul s-a gătit, turnaţi îngroşala în zeama cu afumătură, condimentaţi cu sare dacă mai este nevoie, apoi luaţi oala de pe foc. Scoateţi oasele, luaţi carnea de pe ele şi puneţi-o în ciorbă. La servire, presăraţi frunze de pătrunjel verde.

Poftă bună.

Vă mai recomandăm:

Reţetă simplă din Ardeal. Cum se face ca la carte mâncarea de hribi cu usturoi şi pătrunjel

Cum faci delicioasa ciorbă de fasole cu hamei. Secretele preparatului din bucătăria bunicii

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite