Colecţie de condamnări penale pentru un fost consilier judeţean. Pedepse cu închisoarea în două dosare de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aşteptarea unei condamnări definitive într-unul dintre dosarele de evaziune fiscală, fostul consilier judeţean a primit o nouă pedeapsă.

Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au condamnat, zilele trecute, pe Marius Şandru, fost consilier judeţean liberal, la patru ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru evaziune fiscală.

Acesta fusese trimis în judecată în 2015, după ce în calitate de administrator al SC TCM Construcţii & Instalaţii SRL Tîrgu Mureş şi SC Eco Aqua Logistics SRL Cluj-Napoca, a dispus, în perioada august 2012-noiembrie 2013, înregistrarea în contabilitatea societăţilor de facturi fictive având ca obiect utilaje folosite în domeniul construcţiilor şi prestări de servicii în acest domeniu de activitate, facturi pe care la rubrica furnizorul figurează SC Carneoc Consulting SRL, SC Vegal Construct SRL şi SC Agrotez Zid SRL, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. Prejudiciul a fost estimat la peste 950.000 de lei.

Pe lângă cei patru ani de detenţie, fostului consilier judeţean i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale, pe durata executării pedepsei principale, dar şi pentru patru ani după terminarea executării pedepsei principale.

Aceasta este cea de-a doua pedeapsă cu închisoarea primită de Marius Şandru. În aprilie 2016, Tribunalul Sălaj l-a condamnat pe fostul consilier, tot pentru evaziune fiscală, la şapte ani şi jumătate de detenţie. Inculpatul a contestat decizia la Curtea de Apel Cluj. Pe rolul Tribunalului se mai află un dosar în care fostul politician este acuzat tot de evaziune fiscală.

Marius Şandru a candidat, fără succes, la alegerile locale din 2012 pentru şefia Consiliului Judeţean Sălaj, din partea PP-DD. A câştigat, în schimb, un fotoliu de consilier judeţean şi a migrat, ulterior, la PNL. Tot în 2012, şi-a încercat norocul la alegerile parlamentare, în speranţa că va obţine un mandat de deputat, însă a fost învins detaşat de către contracandidatul UDMR.

Vă mai recomandăm:

Prejudiciu de aproape 400.000 de lei cauzat de un afacerist din Sălaj. Ce a făcut bărbatul în speranţa unei pedepse mai blânde

Un poliţist din Sălaj a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală cu miei

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite