Captură impresionantă de la braconieri: Arme, cartuşe, săgeţi şi peste 100 de kilograme de carne de vânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi anchetaţi pentru deţinere ilegală de arme şi braconaj vor fi aduşi vineri în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratlui de Poliţie Judeţean Sălaj au efectuat joi, 7 septembrie, patru percheziţii în localităţile Moiad, Criştelec, Pustă Vale şi Cosniciu de Jos, la domiciliile unui bărbaţi bănuţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic, uz de armă fără drept, dar şi contrabandă.

În urma acţiunii, trei persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani, din Pustă, Moiad şi Criştelec, au fost reţinute de poliţişti, în cursul zilei de vineri urmând să fie prezentate Judecătoriei Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă. Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă.

Cu ocazia percheziţiilor oamenii legii au ridicat în vederea confiscării patru arme letale deţinute ilegal, din care trei arme letale de tir sportiv cu glonţ (două neavând serii sau elemente de identificare) şi o armă letală cu glonţ, care nu avea serie şi era  prevăzută cu lunetă şi armortizor. Toate aceste arme erau încărcate, având cartuş pe ţeavă, suspecţii declarând poliţiştilor că le-au procurat dintr-o ţară europeană şi că le-au introdus ilegal în România.

De asemenea, au mai fost confiscate o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, care nu avea serii sau elemente de identificare, 222 bucăţi de cartuşe, patru bucăţi de articole pirotehnice, două arcuri, 23 de săgeţi (folosite la vânătoare ), opt lanterne (şase de mână şi două cu proiectoare), cinci trofee de căprior, trei trofee de mistreţ, o piele de vulpe şi 100,75 kg carne vânat, care a va fi expertizată pentru stabilirea speciei.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, bărbaţii braconau pe fondurile de vânătoare 30 Carastelec şi 31 Lapiş.

Mai puteţi citi:

Urmărire ca-n filme. Un şofer fără permis a fugit de poliţişti şi a abandonat maşina într-un lan de porumb

Jaf sub ameninţarea pistolului într-un bar sătesc. Hoţii deghizaţi în „Anonymous“ au furat şi trei doze de suc energizant

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite