Jaf sub ameninţarea pistolului într-un bar sătesc. Hoţii deghizaţi în „Anonymous“ au furat şi trei doze de suc energizant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jaf armat neobişnuit s-a produs în urmă cu o săptămână în barul Caminero din comuna sălăjeană Şărmăşag. Trei tineri bănuiţi a fi autorii infracţiunii au fost prinşi şi aduşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Trei tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, din satul Deşida, judeţul Sălaj, riscă să ajungă în spatele gratiilor, fiind acuzaţi de tâlhărie calificată, contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit comisarului şef de poliţie Miron Aurel Ştirb, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în 11 august, în jurul orei 4, trei persoane necunoscute, cu feţele acoperite cu măşti "Anonymous" şi având asupra lor obiecte contondente (o bâtă, cuţite şi un pistol tip revolver, calibru 11,6), au pătruns în localul Caminero din Şărmăşag şi, sub ameninţare, dar fără a agresa fizic persoanele aflate în incintă, au sustras 1.500 de lei - bani proveniţi din încasări, trei telefoane mobile şi trei doze de băuturi energizante.

"Suma sustrasă provenea din încasări, iar telefoanele mobile aparţineau celor două persoane care se aflau în local - o angajată şi o femeie din sat", a precizat adjunctul IPJ Sălaj.

La rândul său, comisar şef de poliţie Cosmin Mureşan, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, a explicat că suspecţii şi-au premeditat fapta şi şi-au ascuns foarte bine urmele, câtă vreme au purtat mănuşi, pentru a fi siguri că nu lasă amprente prin local care să îi dea de gol, şi-au acoperit capul, inclusiv ceafa, cu glugi şi măşti, şi au venit înarmaţi.

Pistolul, unul fără muniţie, a fost descoperit la locuinţa unuia dintre bărbaţi, cu prilejul percheziţiilor domiciliare. Arma face parte din categoria celor neletale, dar necesită autorizare în vederea deţinerii. "Se efectuează expertiza revolverului, pentru a stabili dacă este vorba despre unui autentic, funcţional. Din probele administrate până în prezent, rezultă că a fost introdus în ţară ilegal din străinătate, de către unul dintre suspecţi", a mai spus Mureşan.

Cei trei şi-au recunoscut fapta şi chiar au oferit câteva indicii care să conducă la finalizarea cauzei. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri, 18 august, vor fi prezentanţi Judecătoriei Jibou cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Oamenii legii vor continua cercetările, pentru a stabili dacă inculpaţii sunt implicaţi sau nu şi în alte furturi ori tâlhării.

Aceasta este primul jaf cu armă autentică petrecut în judeţul Sălaj în ultimii ani.

Mai puteţi citi:

Bătrân de 77 de ani bătut pentru banii de pensie, de către tânărul care îl ajuta în gospodărie

Bihorean tâlhărit în Sălaj de tinerii pe care i-a luat la ocazie. Şoferul a fost lăsat şi fără maşină, şi fără telefon

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite