Bătrân păcălit în timp ce îşi cumpăra oale. Cum a încercat un vânzător ambulant să îl lase fără aproape 14.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânul a avut încredere în comerciant FOTO Arhivă
Bătrânul a avut încredere în comerciant FOTO Arhivă

Un octogenar care a vrut să cumpere nişte seturi de oale şi cuţite s-a bazat pe buna credinţă a vânzătorului, dar a fost păcălit.

Un bărbat de 81 de ani din comuna sălăjeană Nuşfalău a fost la un pas de a rămâne fără aproape 14.000 de lei, în timp ce voia să cumpere nişte seturi de oale şi cuţite de la un vânzător ambulant. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, totul s-a petrecut luni, 16 martie, când un tânăr de 30 de ani din judeţu Bihor a oprit maşina în faţa casei bătrânului şi a oferit spre vânzare mai multe seturi de oale şi de cuţite, pentru suma de 3.200 lei. Bazându-se pe buna-credinţă a vânzătorului, vârstnicul i-a întins un plic cu bani din care să ia contravaloarea produselor. Comerciantul a luat, însă, 13.800 de lei, apoi a plecat.

A fost găsit, însă, în scurt timp, de către oamenii legii aflaţi în patrulare, care, la controlul autoturismului au descoperit mai multe accesorii de bucătărie pentru care bihoreanul nu avea documente de provenienţă. Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, vânzătorul alegându-se cu 5.000 de lei amendă, dar şi cu dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune. În ceea ce priveşte prejudiciul, acesta a fost recuperat şi restituit păgubitului.

Citiţi şi:

Cinci „experţi“ care au încercat să înşele 23 de primari, condamnaţi la închisoare. Cum acţionau aceştia

Hoţi prinşi după ce au dat iama într-o gospodărie. Doi dintre ei au antecedente penale

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite