UPDATE Vasluiul sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol: zeci de şcoli închise, localităţi fără curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, zeci de şcoli din judeţul Vaslui au cursurile suspendate joi, 18 ianuarie, orele urmând a fi recuperate în alte zile.

UPDATE Drumul Vaslui-Iaşi, pe ruta Buhăeşti-Rebricea, este blocat de mai bine de trei ore, pe raza judeţului Iaşi. Autorităţile vasluiene au venit în sprijinul celor din Iaşi cu un utilaj. Viscolul foarte puternic îngreunează misiunea drumarilor.Autorităţile recomandă conducătorilor auto să utilizeze în cazul deplasărilor spre Iaşi DN 24.

Probleme s-au înregistrat pe DN 24 Vaslui-Iaşi, pe ruta Codăeşti. Blocajul a apărut după ce două utilaje de la deszăpezire au ajuns în şanţ. Circulaţia în zonă a fost, însă reluată.

UPDATE Un segment din drumul judeţean Ghergheşti - Arsura este blocat din cauza sulurilor de zăpadă formate pe şosea. În zonă se acţionează cu un buldoexcavator şi o freză. 

De asemenea, sunt blocate mai multe drumuri comunale din Rebricea: Rebricea-Draxeni, Rebricea - Crăciuneşti şi Rebricea- Rateşu Cuzei - Bolati - Draxeni.

Ştire iniţială: Potrivit datelor centralizate de Prefectura Vaslui, 67 de unităţi şcolare au cursurile suspendate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Şcolile închise provin din comunele: Arsursa Buneşti- Avereşti, Ciocani, Deleni, Gârceni, Lipovăţ, Laza, Măluşteni, Poeneşti,  Pogana, Rebricea, Roşieşti, Soleşti, Şuletea, Tanacu, Vultureşti, Vutcani şi Zăpodeni. Decizia suspendării cursurilor a venit urmare a condiţiilor meteo deosebite, a drumurilor comunale cu probleme, dar şi a absenţei profesorilor navetişti.

Reluarea cursurilor va depinde de evoluţia vremii, elevii urmând a recupera orele în zilele de sâmbătă. 

De asemenea, tot din cauza zăpezii şi a viscolului puternic 2.326 de consumatori din judeţul Vaslui sunt la fără curent electric. Două localităţi, Arsura şi Duda, sunt complet afectate şi parţial în alte două localităţi: Murgeni şi Fălciu. Echipe ale furnizorului de energie sunt pe teren şi intervin pentru remedierea defecţiunilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite