Un vasluian a fost condamnat la închisoare după ce a vrut să demonstreze că îl înșală soția. Ce metode a folosit

0
Publicat:

Bărbatul din Vaslui a ajuns infractor pentru că, în plin proces de divorț, i-a blocat accesul soției la Facebook și Yahoo ca să nu poată șterge pozele și mesajele de dragoste pe care femeia i le-ar fi trimis altui bărbat.

Bărbatul a accesat contul de Facebook al soției ca să verifice dacă îl înșeală FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul a accesat contul de Facebook al soției ca să verifice dacă îl înșeală FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe P.C.A, un bărbat din Vaslui, la un an, șase luni și 20 de zile de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere, precum și la plata unei amenzi penale de 1.000 de lei pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Decizia instanței a rămas ulterior definitivă prin neapelare.

Vasluianul a surprins prin gestul pe care l-a făcut ca să demonstreze că soția lui îl înșeală.

În plin proces de divorț cu partenera de viață, în noiembrie 2019,  profitând de faptul că încă mai locuiau împreună, i-a accesat contul de Facebook şi aplicaţia Messenger aferentă, precum şi adresa de email în perioada 14.11.2019-15.11.2019 pentru a obţine materiale audio-video și mesaje din aceste conturi.

Ulterior accesării acestora, vasluianul a schimbat parolele pentru aplicaţiile Facebook şi Yahoo Mail, punându-și soția în imposibilitatea de a accesa aceste aplicaţii până la 15.11.2019, când i-a comunicat noile parole.

Audiat în cursul urmăririi penale, bărbatul a recunoscut că a procedat în maniera amintită pentru că intenţiona să vadă care este motivul pentru care partenera lui de viață introdusese acţiune de divorţ şi a declarat că a găsit fotografii adresate unei alt bărbat, dar şi mesaje de dragoste.

Un ultim gest romantic înainte de despărțire

A hotărât atunci să schimbe parolele pentru ca nevasta să nu poată şterge mesajele. Interesant de amintit este că noua parolă pe care a comunicat-o soției sale pentru aplicaţia Facebook – 20 august 2019, era exact data când se cunoscuse cu cea care avea să îi devină parteneră de viață, un ultim gest romantic înainte ca cei doi să se despartă.  

Bărbatul a cerut instanței ca judecata să aibă loc conform procedurii simplificate, astfel încât să poată beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

„Instanţa apreciază că scopul pedepsei poate fi atins fără ca pedeapsa stabilită să fie executată în regim de detenţie, fără a fi îndepărtat inculpatul din comunitatea în care trăieşte, neimpunându-se aplicarea unei pedepse cu executare în regim privativ de libertate, având în vedere că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, este integrat în societate, aşa cum s-a arătat, beneficiază de sprijinul familiei, conştientizează gravitatea faptelor şi consecinţele acestora deci, prezintă perspective reale de îndreptare”, și-a motivat decizia judecătorul care a instrumentat cazul.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite