Șofer de autocar, depășire kamikaze pe linie continuă. Alți doi șoferi au evitat un carnagiu rutier VIDEO

0
Publicat:

Un conducător auto a forțat o depășire pe linie continuă, obligând alți doi șoferi să iasă practic de pe șosea ca să evite producerea unui grav accident rutier.

Momentul în care șoferul autocarului intră într-o depășire kamikaze FOTO captură video Vremea Nouă
Momentul în care șoferul autocarului intră într-o depășire kamikaze FOTO captură video Vremea Nouă

Un șofer a surprins cu camera de bord a mașinii acțiunile iresponsabile ale unui șofer de autocar. Incidentul a avut loc pe DE 581, la intrare în comuna Costești, județul Vaslui.

Pe imagini se vede cum șoferul autocarului, care are și remorcă, încearcă să depășească pe linie continuă un autoturism și este la un pas să lovească frontal două mașini care circulau regulamentar, pe sensul opus.

În zona amintită, limita de viteză este de 50 km/h. Pe înregistrarea video publicată de Vremea Nouă se vede cum mașinile care circulau din sens opus sunt nevoite să meargă foarte aproape de marginea drumului pentru a evita impactul cu autocarul, riscând astfel să se răstoarne în afara părții carosabile.

 A spulberat un copil în timp ce făcea o depăşire triplă

Un accident rutier a avut loc în după-amiaza zilei de 19 februarie 2022 pe şoseaua care traversează localitatea vasluiană Iana. Un tânăr de 21 de ani s-a angajat într-o depăşire riscantă, iar consecinţele puteau fi tragice.

Şoferul a intrat în depăşirea unei maşini, al cărui conducător auto depăşea, la rândul lui, un autovehicul parcat pe marginea drumului. Tânărul de 21 de ani a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina pe acostament, unde a acroşat un băieţel de 9 ani.

„Copilul de 9 ani, din comuna Perieni, a fost diagnosticat cu  <<fractură gambă dreapta cu deplasare>>, fără alte leziuni la nivelul corpului. Se transferă la Spitalul de pediatrie <<Sf. Maria>> din Iaşi pentru tratamentul ortopedic al fracturii”, a precizat Ciprian Feraru, managerul spitalului bârlădean.

“În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, în care se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările care au dus la producerea evenimentului rutier”, a precizat Mihaela Manoilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite