Şofer băut, oprit de poliţişti în trafic după o urmărire ca în filme. A doua zi a fost prins din nou beat la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un tânăr de 21 de ani a ajuns în arest preventiv după ce timp de două zile s-a dat în stambă, punând în serios siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Mai întâi, a refuzat să oprească la semnalele poliţilştilor, iar aceştia i-au blocat maşina în trafic, pentru ca o zi mai târziu să se urce din nou beat la volan.

Pe 16 iulie 2022, la ora 1,17, o patrulă a Biroului Rutier Vaslui, aflată pe strada Ştefan cel Mare, din municipiul Vaslui, a depistat un autoturism, înmatriculat în judeţul Vaslui, care se deplasa cu o viteză de 131 km/h, spre localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, judeţul Vaslui.

„Poliţiştii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, dar conducătorul autoturismului nu s-a conformat, fapt pentru care, la intrarea în localitatea Muntenii de Sus, autoturismul a fost interceptat şi blocat de autospeciala de poliţie. Procedând la efectuarea de verificări, poliţiştii au identificat persoana aflată la volanul autoturismului, un tânăr de 21 de ani din localitatea Bălţaţi, comuna Tătărăni”, spun reprezentanţii IPJ Vaslui.

În autoturism, în calitate de pasageri, se mai aflau doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 19 ani. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere şi suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, fiindu-i eliberată o dovadă fără drept de circulaţie. Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Nu a învăţat nimic din experienţa amintită, dovadă că noaptea următoare a repetat isprava.

„În data de 18 iulie 2022, ora 1,17, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Dobrina din localitatea Bălţaţi, comuna Tătărăni, a depistat acelaşi autoturism, înmatriculat în judeţul Vaslui, condus de acelaşi tânăr de 21 de ani, depistat şi la data de 16 iulie 2022, când i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule. Acesta a fost testat, din nou, cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.

Pe numele tânărului a fost deschis un nou dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Judecătoria Vaslui a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Calvarul copilului român internat în Danemarca cu suspiciune de „sindromul bebeluşului scuturat” s-a încheiat. Cine îl ia în grijă

Un tânăr care se pregăteşte să devină preot a ajuns după gratii după ce şi-a bătut crunt vărul

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite