Produsele expirate fac parte din meniul zilnic al vasluienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vaslui a găsit în multe din magazinele controlate tot felul de produse alimentare expirate. 

Comercianților vasluieni nu le-a păsat că etichetele arătau clar că produsele sunt ieșite din termen și au continuat să scoată la vânzare ciocolată, esențe alimentare, băuturi răcoritoare, bere, prăjituri, lapte, tobă, fursecuri, cozonac, brânză topită, borș Maggy sau ketchup. În plus, în multe magazine a fost găsită și carne de pasăre cu modificări organoleptice evidente (alterată). Drept urmare, comisarii CJPC Vaslui au aplicat 29 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 24.100 lei, și 12 avertismente. Totodată, au scos de pe piață produse în valoare de peste 4.700 lei.

„Printre nereguli s-a mai numărat și comercializarea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de temperatură prescrise de producător pe timpul desfacerii sau fără elementele de identificare și caracterizare necesare informării consumatorilor asupra caracteristicilor esențiale ale produselor. De asemenea, și neindicarea prețurilor de vânzare ale produselor comercializate a fost sancționată", a spus Dan Liviu Cain, șeful CJPC Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite