Procurorul Vasile Şelaru a rămas fără armele de colecţie, odată cu trimiterea în judecată

0
0

Cunoscut drept un pasionat al armelor de vânătoare şi de colecţie, procurorul (suspendat) Vasile Şelaru, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie, a rămas fără cele cinci arme şi muniţia aferentă.

Odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva magistratului, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Muniţii, Explozibil şi Substanţe Periculoase Vaslui au ridicat de la locuinţa lui Şelaru cinci arme cu destinaţia de apărare şi pază, respectiv colecţie. Este vorba despre o armă de colecţie UM SADU, două arme de vânătoare cu ţevi lise, o armă de vânătoare cu ţeavă ghintuită, un pistol cu ţeavă ghintuită marca Smith & Wesson, împreună cu muniţia aferentă.
Deţinător legal de arme din 2009, procurorul a fost pus şi sub acuzaţia de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, după ce, la fostul birou al acestuia din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au fost descoperite 45 de cartuşe cu glonţ calibrul 9 şi 20 de cartuşe cu glonţ calibrul 7,62. Procurorii au stabilit că toate cartuşele de 9 mm erau deţinute ilegal. De la locuinţa lui Şelaru, poliţiştii ridicaseră anterior 50 de cartuşe de acelaşi calibru, cantitatea maximă de muniţie prevăzută de lege.
Astfel, pe lângă acuzaţia de trafic de influenţă, Vasile Şelaru a fost trimis în judecată şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Mai puteţi citi şi

Procurorul criminalist Vasile Şelaru, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Criză fără precedent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui: un singur procuror criminalist, în judeţul omorurilor

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite