Criză fără precedent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui: un singur procuror criminalist, în judeţul omorurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parchetul de pe lânga Tribunalul Vaslui mai are un singur procuror criminalist şi 60 de dosare de mare violenţă
Parchetul de pe lânga Tribunalul Vaslui mai are un singur procuror criminalist şi 60 de dosare de mare violenţă

Arestarea procurorului criminalist Vasile Şelaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui provoacă o criză fără precendent în instituţia în care doar doar doi procurori criminalişti trebuie să instrumenteze zeci de dosare de mare violenţă: crime, tentative de omor sau pruncucideri.

Vasile Şelaru şi cel de-al doilea procuror criminalist – Alice Ruja – aveau în lucru 60 de dosare cu infracţiuni de violenţă, dintre care peste jumătate dosare cu urmărire penală proprie, ce implică cercetări la locul faptelor. Odată arestat Vasile Şelaru, toate dosarele instrumentate de acesta urmează a fi repartizate altui procuror, însă misiunea se anunţă a fi una dificilă, în condiţiile în care ceilalţi procurori din instituţie sunt specializaţi pe alt gen de infracţiuni sau nu au suficientă experienţă pentru a instrumentare dosarele de mare violenţă.

Mai mult, singurul procuror criminalist rămas în activitate după arestarea lui Vasile Şelaru, Alice Ruja va intra în concediu începând cu 11 august, astfel că instituţia va râmână fără niciun procuror criminalist. Situaţia este cu atât mai gravă judeţul Vaslui se confruntă cu foarte multe cazuri de mare violenţă, ultima crimă comisă de trei autori fiind săvârşită chiar în ziua arestării procurorului Şelaru. Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui aşteaptă ca hotărârea privind arestarea preventivă a procurorului Şelaru să râmâna definitivă, urmând ca apoi să stabilească cine şi cum va instrumenta omorurile din judeţ.

„Urmează să avem o întâlnire cu colegii procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal. Situaţia este delicată, însă va trebui să găsim soluţii“,a precizat Sorin Armeanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Vasile Şelaru a fost arestat preventiv luni de magistraţii Curţii de Apel Iaşi, pentru trafic de influenţă. Procurorul este acuzat că a a primit bani şi o vacanţă pe litoral, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă alţi magistraţi, pentru soluţii favorabile în dosare. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite