FOTO Procurorul vasluian Vasile Şelaru, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Vasile Selaru a fost dus în cătuşe la Curtea de Apel
Procurorul Vasile Selaru a fost dus în cătuşe la Curtea de Apel

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi, sub acuzaţia de de trafic de influenţă. Procurorul Vasile Şelaru este acuzat că a primit bani şi cazare într-un imobil pe litoral, pentru a interveni pe lângă alţi magistraţi, în vederea soluţionării favorabile a unui dosar.

UPDATE 12.30 Magistraţii Curţii de Apel Iaşi judecă la această oră propunerea de arestare a procurorului criminalist Vasile Şelaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat pe 26 iulie reţinerea şi arestarea magistratului vasluian.

Vasile Şelaru şi-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi, după ce ieri procurorii DNA Iaşi au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore.

Potrivit procurorilor anticorupţie, la sfârşitul anului 2013 procurorul Vasile Şelaru, pretinzând că ar avea influenţă asupra unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv a unor magistraţi de la Tribunalul Vaslui şi Curtea de Apel Iaşi, a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluţionării favorabile unui dosar. În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fără a se stabili un termen clar de restituire. După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului inculpatul Şelaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenţa de 8.000 lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor respective.

“La data de 27.05.2014, inculpatul Şelaru Vasile, lăsând impresia că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Vaslui, care avea spre soluţionare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofiţerul respectiv să rezolve favorabil acea cerere. La data de 29.05.2014, inculpatul Şelaru Vasile a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenţie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea că influenţa pe care o are asupra procurorului de caz este reală, la data de 30.05.2014, inculpatul Şelaru Vasile s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde a intrat o perioadă scurtă de timp.”, se arată în ordonaţa de reţinere a procurorilor DNA.
 

În această dimineaţă, procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la locuinţa procurorului Şelaru, precum şi la apartamentul fostei sale soţii, unde locuieşte fiul său. Procurorii DNA Vasile Şelaru are o vechime în magistratură de peste 18 ani, desfăşurându-şi activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui din anul 2000. În anul 2007, s-a transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, unde a deţinut funcţia de şef al Secţiei Urmariri Penale. În decembrie 2011, Vasile Şelaru a revenit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Anul trecut el a candidat pentru postul de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, iar anul acesta la cel de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, însă a pierdut în faţa celorlalţi contracandidaţi. În momentul reţinerii, el se afla în concediu de odihnă.

vasile selaru

Mai puteţi citi şi:

 A intrat în vigoare legea care le taie pensiile speciale magistraţilor corupţi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite