Percheziţii cu mascații la Bârlad. Mai mulți suspecți de furt calificat, duși la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au făcut, duminică, 4 septembrie, patru percheziţii domiciliare, la adrese din municipiul Bârlad, într-un dosar de furt calificat. 

Polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare FOTO arhivă Adevărul

Peste 45 de poliţişti şi jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au pus în aplicare duminică, 4 septembrie, patru mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din municipiul Bârlad, într-un dosar de furt calificat.

„Ancheta este în curs de desfăşurare, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad, urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Ulterior, polițiștii au pus în executare cinci mandate de aducere, pe numele a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, toate din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, persoanele fiind conduse la sediul Poliţiei Municipiului Bârlad, pentru cercetări.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru furt calificat.

Au vrut să fure seiful unei primării, dar s-au mulțumit cu niște bomboane

Polițiștii vasluieni au destructurat în 2021 o altă grupare de hoți care opera pe teritoriul județului. Judecătoria Huşi a arestat preventiv patru persoane, care, în 2019, alături de alţi indivizi, au băgat groaza în localnicii din Fundătura şi Arsura după ce s-au apucat de spargeri în serie.

Mai întâi, indivizii au intrat peste o bătrână din satul Fundătura, pentru a o jefui, apoi au încercat să jefuiască oficiul poştal din comună (unde au izbutit doar să rupă uşa), dar şi sediul Primăriei Arsura, unde au încercat să spargă seiful, dar, pentru că n-au reuşit, au vrut să ia casa de bani cu totul.

Pentru că seiful era mult prea greu (cântăreşte circa 200 de kilograme), indivizii au renunţat la plan şi s-au mulţumit să fure nişte bomboane, cafea şi ceva mărunţiş din sertarele găsite la îndemână.  

Dacă trei dintre făptaşi au fost prinşi rapid (după nici 48 de ore) şi au fost deja condamnaţi, cel de-al patrulea (un tânăr de 22 de ani, din localitatea Cozmeşti, judeţul Iaşi)  a reuşit să scape de oamenii legii, fugind prin străinătate. 

La Arsura a ajuns să dea toate aceste „lovituri”, după ce o rudă a sa, care trăia în concubinaj în această comună, nu doar că l-a invitat să vadă locurile, dar l-a mai şi ajutat să identifice ţintele pentru a tâlhări.

„Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Huşi din cadrul Poliţiei municipiului Huşi, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui, au probat activitatea infracţională a unui tânăr de 22 de ani, din Cozmeşti, judeţul Iaşi, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în data de 8 ianuarie 2019, tânărul bănuit de comiterea infracţiunilor, însoţit de un alt tânăr (22 de ani din Cozmeşti) ar fi pătruns, prin efracţie, în locuinţa unei femei în vârstă de 90 de ani, din localitatea Fundătura, comuna Arsura, ocazie cu care, prin violenţă, ar fi deposedat-o de bunuri personale, în valoare de 1.000 lei”, a precizat IPJ Vaslui. 

„Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2019, cei doi bărbaţi ar fi pătruns, prin efracţie, în sediul Primăriei Comunei Arsura, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 100 lei. În urma probatoriului administrat, în cursul lunii mai 2019, unul dintre bărbaţi a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv de către Judecătoria Huşi. Alte două persoane, un bărbat în vârstă de 26 de ani şi o tânără de 20 de ani au fost cercetate, în stare de libertate, pentru complicitate la furt calificat”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite