Pedeapsă pentru spărgătorul de mașini care a batjocorit o femeie în plină stradă

0
Publicat:

Individul a fost condamnat pentru viol și furt calificat și a fost obligat de instanța de judecată să îi plătească victimei daune morale de 50.000 de lei.

Alexandru Ignat a primit 6 ani și 8 luni de închisoare FOTO arhivă Adevărul
Alexandru Ignat a primit 6 ani și 8 luni de închisoare FOTO arhivă Adevărul

Alexandru Ignat, vasluianul de 24 de ani care a terorizat orașul Huși, a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru viol și furt calificat. Victima sa, o femeie care se întorcea de la serviciu când a fost agresată sexual, ar urma să primească 50.000 de lei drept daune morale și 700 de lei ca daune materiale.

Proprietarii mașinilor avariate de individ în aceeași zi, ca să sustragă bunuri din ele, vor primi 5.000 de lei în contul distrugerilor provocate. Decizia instanței nu este definitivă.

Alexandru Ignat este cunoscut în Huși pentru că nu muncește și consum alcool în exces, iar apoi devine agresiv și nu de puține ori s-a apucat de furat. Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 23 spre 24 mai 2021, tânărul se afla pe o stradă din Huși, unde tocmai spărsese două autoturisme, din care furase bunurile de valoare, iar în acel moment se afla într-o utilitară, în care pătrunsese tot în scop de furt.

În acel moment, pe stradă trecea o femeie, care se întorcea de la serviciu, iar când l-a zărit ieșind din autoutilitară a trecut, prevăzătoare, pe partea cealaltă a străzii. Ignat a observat-o și a fugit după ea. A prins-o și a obligat-o să întrețină relații sexuale. Țipetele acesteia au alertat într-un târziu câțiva locatari din zonă, care au sunat la 112.

Echipajul de polițiști și jandarmi sosiți la fața locului au reușit să îl prindă rapid pe agresorul sexual, care a încercat să scape cu fuga, dar pentru că era băut, nu a reușit să ajungă prea departe. Ulterior, a fost reținut și apoi arestat preventiv, iar în prezent se află încarcerat în Penitenciarul Vaslui.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite