O femeie medic veterinar, agresată de șoferi de TIR supărați că le sunt verificate documentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic de la Punctul de Inspecţie la Frontieră Albiţa a fost agresat pe 31 august de un şofer de TIR care tranzita graniţa. Acesta a început să țipe la medic după ce i s-a spus că un act nu este în regulă.

Medicul veterinar a fost agresat de mai mulți șoferi de TIR FOTO arhivă Adevărul
Medicul veterinar a fost agresat de mai mulți șoferi de TIR FOTO arhivă Adevărul

Incidentul a fost semnalat în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural Vaslui de şeful DIrecției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Vaslui, Mihai Ponea, unul dintre şoferi a început să ţipe la medicul care era de serviciu şi care i-a atras atenţia conducătorului auto verificat că nu are un document în regulă, moment în care mai mulţi şoferi de TIR au ridicat vocea la medic, în semn de solidaritate cu cel avertizat.

„Am fost contactat de o colegă, care mi-a spus că intenţionează să închidă Punctul de Inspecţie la Frontieră Albiţa pentru că a fost agresată de şoferii de TIR aflaţi în stare de ebrietate şi se întâmplă din ce în ce mai des acest lucru. (…) Am rugat-o să apeleze la Poliţia de Frontieră şi să închidă ghişeul o perioadă până se liniştesc lucrurile. Sperăm să nu mai avem astfel de incidente în viitor. (…) Trebuie să găsim soluţii astfel încât personalul care lucrează 24 de ore din 24 să fie în siguranţă. Am făcut un apel la toate instituţiile să facă verificări la ieşirea din Vama Albiţa, alcooltest, să luăm toate măsurile legale pentru a ne asigura de securitatea oamenilor noştri care lucrează la PIF Albiţa”, a spus Mihai Ponea în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Vaslui.

Şeful DSVSA Vaslui a început deja demersurile pentru dotarea Punctului de Inspecţie la Frontieră Albiţa cu un sistem de supraveghere video şi un buton de panică, ce urmează să fie conectat la o firmă de pază, astfel încât să fie asigurate securitatea şi siguranţa angajaţilor.

Scandalurile între între personalul sanitar-veterinar din vămi și șoferii care vor să treacă frontiera au devenit o obișnuință în ultimii ani, pe fondul înăspririi măsurilor de control pentru produsele alimentare și, mai ales, pentru cele de origine animală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite