O mamă de 26 de ani, diagnosticată cu leucemie, a murit fulgerător. Cinci fetiţe au rămas orfane

0
0
Tragic: cele cinci surori au rămas fără mamă înainte de Crăciun
Tragic: cele cinci surori au rămas fără mamă înainte de Crăciun

Tânăra de 26 de ani, din judeţul Vaslui, care în urmă cu o săptămână făcea un apel disperat pe Facebook în căutarea de donatori de sânge s-a stins din viaţă. Diagnosticată în urmă cu câteva luni cu leucemie, Laura era mama a cinci fetiţe, cea mai mică de 8 luni, cea mai mare de 8 ani şi tripletele de  5 ani.

Pentru persoanele care doresc să vină în sprijinul familiei greu încercate numărul de cont bancar al tatălui este: RO51BTRLRONCRT0210570801, titular Vasile Ionescu. Adresa familiei: Vasile Ionescu, comuna Boţeşti, judeţul Vaslui

Vestea morţii tinerei de 26 de ani a fost dată de rude. Familia este în stare de şoc şi refuză să accepte că tânăra s-a stins subit la doar patru luni după ce a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică. 

Laura Ionescu era din comuna Boţeşti, judeţul Vaslui şi din luna august a început lupta cu boala cruntă. Din cauza stării grave în care se află, bolnava se interna lunar la IRO şi de fiecare dată avea nevoie de transfuzie cu trombocite. Din această cauză, femeia cerea ajutor de pe contul personal de pe platforma socială.


„Am cinci fete care tânjesc acasă dupa mine. Eu n-am nicio putere. Medicii nu-mi dau niciun rezultat, îmi spun că nu-şi face efect niciun tratament. Eu sufăr, mă dor toate. Vreau să vă rog ca şi până acum dacă puteţi să donaţi sânge şi trombocite ca să pot să merg mai departe. Sunt în spital din luna august, de astăzi voi intra în chi­mioterapie şi am nevoie de sânge şi trombocite am nevoie de ajutorul vostru. Recoltarea se face la centru de transfuzii. Ţin să le mulţumesc celor care m-au ajutat până acum şi sper ca oamenii să reacţioneze şi de-acum încolo. Viaţa mea depinde de voi. Sunt o fire optimistă, iar fetiţele de acasă îmi dau putere“, scria Laura pe contul de Facebook pe 9 decembrie.

Laura alături de fetiţele triplete

laura ionescu sursa facebook

Potrivit directorului institutului ieşean, medicii au făcut posibilul să-i asigure pacientei transfuziile necesare. „Pacienta are nevoie de fiecare dată de transfuzii, de trombocite. A primit aceste transfuzii de fiecare dată, însă având în vedere că ştie că are nevoie, pacienta îşi caută din timp donatori şi face apel public“, declara Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi, după ultimul apel lansat de tânăra mamă pe Facebook.

Laura Ionescu a povestit pe Facebook că boala s-a instalat brusc în vară, când a început să nu mai aibă putere, să obosească foarte repede şi să ameţească. În mai puţin de o săptămână de la internare, a aflat că are leucemie acută mieloblastică în stare avansată.

Cinci fetiţe, rămase în grija tatălui, îşi aşteptau mama să se întoarcă acasă de Crăciun. Roxana- Elena (8 luni), tripletele Andreea- Raluca, Ştefania- Bianca, Oana-Larisa (5 ani) şi Maria- Alesia (8 ani).  

laura ionescu sursa facebook
Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri