Inspectorul şef al IPJ Vaslui, schimbat din funcţie. Cine va asigura comanda Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă schimbare de comandă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui. IGPR a încetat împuternicirea comisarului şef Ionel Mirica, ofiţerul din Bacău care a preluat şefia Poliţiei Judeţene vasluiene în decembrie 2015, în urma scandalului soldat cu trimiterea în judecată a mai multor poliţişti, insclusiv a fostului inspector şef Mihai Carp.

Comisarul-şef Ionel Mirica a intrat în concediu de odihnă la sfârşitul anului 2016, anunţându-şi superiorii că nu mai doreşte să îşi continue activitatea la conducerea IPJ Vaslui, ci să se reîntoarcă la IPJ Bacău, acolo unde ocupa funcţia de adjunct al inspectorului şef.

Începând cu data de 3 ianuarie 2017, prin decizia conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române a încetat împuternicirea comisarului şef Ionel Mirica la conducerea IPJ Vaslui. Potrivit directivelor IGPR, atribuţiile de inspector şef al IPJ Vaslui au fost delegate adjunctului Doru Gabriel Panţiru. 

Comisarul şef Doru Gabriel Panţiru se află în echipa de conducere a IPJ Vaslui din aprilie 2015, când a fost împuternicit adjunct al şefului  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Anterior, Doru Gabriel Panţiru a activat în cadrul IPJ Iaşi, fiind şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi, respectiv şef al Poliţiei Municipiului Iaşi. 

Prin numirea ofiţerilor Mirica şi Panţiru în echipa de conducere a IPJ Vaslui, s-a realizat o premieră în poliţia vasluiană, ambele funcţii de conducere fiind ocupate de doi ofiţeri din afara judeţului. 

Atât fostul inspector-şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp, cât şi adjunctul acestuia, Cătălin Popa, s-au pensionat anticipat după scandalul de la Rutieră. De altfel, comisaru-şef Mihai Carp are calitatea de inculpat în dosarul în care 11 poliţişti (nouă din cadrul IPJ Vaslui, unul din cadrul IGPR şi unul din cadrul IPJ Ilfov) au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi fapte de corupţie. 

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite