Indiferenţa şi cinismul autorităţilor din Vaslui care au plantat la loc indicatorul strâmb şi şubred care a ucis o studentă. Gestul emoţionant al apropiaţilor fetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Vaslui au plantat la loc indicatorul care, lovit de o maşină, a căzut peste o studentă de 21 de ani omorând-o.

Strâmbat şi şubred, însemnul care marchează trecerea de pietoni din zonă păstrează vii urmele tragediei din 30 noiembrie, când Gianina Spunache a fost secerată într-un mod brutal şi nedrept. 

Apropiaţii tinerei de 21 de ani, studentă la Universitatea de Artă şi Design (UAD) din Cluj, s-au adunat marţi seara la locul tragediei şi pe langă candele şi un tablou cu fotografiile Gianinei, au legat zeci de panglici albe de indicatorul care a cazut peste ea. Fiecare panglică poartă scris câte un mesaj pentru tânăra care a murit în urma tragediei. 

Comunitatea studenţilor UAD Cluj este în doliu. Colegii Gianinei Spunache au postat un mesaj în memoria acesteia pe pagina de Facebook a Universităţii:

”O veste dureroasă a marcat comunitatea UAD în aceste zile, un accident care a întrerupt firul vieţii pentru o persoană optimistă, pozitivă, luminoasă. Este un moment de reflecţie asupra imprevizibilităţii şi fragilităţii vieţii, a lucrurilor incontrolabile şi uneori, nedrepte. Gianina, sperăm să te afli într-un loc mai luminos şi mulţumim pentru momentele în care ne-ai fost alături. Rămas bun”.

Rudele, prietenii şi toţi cei care au cunoscut-o pe Gianina sunt în stare de şoc. Familia Spunache a mai trecut printr-o tragedie în anul 2014, atunci când fratele Gianinei, maistru militar, a murit la doar 28 de ani.

Fratele Gianinei a murit la trei ani după ce absolvise şcoala de subofiţeri FOTO Facebook

image

Accidentul stupid care a dus la moartea tinerei de 21 de ani

Potrivit poliţiştilor, şoferul, un tânăr de 19 ani din municipiul Vaslui, a pierdut controlul asupra direcţiei maşinii în sensul giratoriu din zona ICIL din cauza vizibilităţii reduse pe motiv că ar fi avut geamurile aburite după ce a ieşit de la o spălătorie din zonă.

Tânărul aflat la volan a părăsit partea carosabilă şi a lovit indicatorul care semnaliza trecerea de pietoni din faţa Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. În cădere, semnul metalic de circulaţie a lovit o tânăra care circula pe trotuar. Conducătorul auto nu era băut în momentul producerii accidentului, însă lipsa de experienţă în conducere a dus la pierderea controlului asupra direcţiei de deplasare. Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Gianina Spânache va fi înmormntată joi, 5 ianurie, la cimitirul Biserii Vestea Bună din Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite