Incendiu violent la un magazin dintr-un sat din Vaslui, după ce 15 butelii au explodat: o casă, un magazin şi o anexă au fost distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape trei ore au luptat cu flăcările pompierii Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui pentru a stinge un incendiu izbucnit la un magazin din localitatea Vetrişoaia. Intervenţia a fost una dificilă, având în vedere că în urma incendiului au explodat mai multe butelii.

Incendiul a fost sesizat la 112 sâmbătă seara, la ora 21.25. În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, flăcările s-au extins cu repeziciune. ”Mai multe echipaje de pompieri, cu patru autospeciale, au fost trimise la societatea respectivă, reuşindu-se în timp util izolarea incendiului. Exista pericolul ca acesta să se extindă la întreg depozitul de butelii. Am fost sprijiniţi şi de primar, care a trimis 2 autoutilitare, cu rezervoare de apă", a comunicat prefectul de Vaslui, Eduard Popica, care a coordonat activitatea de intervenţie, alături de şeful ISU Vaslui, col.Ghiorghe Blagoci. 

După aproximativ  trei ore de luptă  cu flăcările,  pompierii militari şi voluntari. Proprietarul a suferit pagube însemnate,  printre acestea fiind  magazinul,  magazia unde erau depozitate aproximativ 4 tone de produse agricole seminţe,  porumb,  10 mc scândură,  căpriori si lemne de foc, un tractor; aproximativ 400 mp acoperiş din tablă, geamuri, uşi precum şi bunurile din casa de locuit.  Din cele 40 butelii cu gpl,  15 au explodat,  restul fiind deteriorate complet.  Flăcările au mistuit şi aproximativ 40 mp din acoperişul vecinului.

Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, ”cauza probabilă a incendiului ar fi jarul sau scânteile de la sisteme de încălzit,  amplasate necorespunzator,  lângă materiale combustibile”.

Incendiu în localitatea Vetrişoaia (Vaslui)

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite