FOTO VIDEO Sfidarea fără margini a celor 7 indivizi din Vaslui care au violat o elevă până la leşin: „Da, sunt mândru de ce am făcut!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii sunt cercetaţi sub control judiciar şi deşi, nu au voie să vorbească, o fac inclusiv în faţa instanţei
Tinerii sunt cercetaţi sub control judiciar şi deşi, nu au voie să vorbească, o fac inclusiv în faţa instanţei

Cei şapte tineri din care au violat o elevă navetistă până la leşin sfidează opinia publică. Unul dintre ei a declarat joi pe holurile instanţei, cu zâmbetul pe buze, că este „mândru” de ceea ce a făcut.

Cecetarea judecătorească în cazul celor şapte tineri din localitatea Văleni este departe de a fi finalizată, nu aşa cum susţineau procurorii, care nu au contestat decizia juecătorilor ca toţi inculpaţii să fie cercetaţi în stare de libertate, sub control judiciar, invocând tocmai că procesul este la final.

Joi, la Judecătoria Vaslui, ar fi trebuit să fie audiaţi trei martori, propuşi de violatori, însă aceştia nu s-au prezentat în faţa instanţei, fiind plecaţi la muncă în străinătate. În aceste condiţii, procesul a fost amânat pentru luna august, timp în care cei şapte se bucură de libertate deplină.

Deşi nu au voie să comunice, indivizii au vorbit între ei inclusiv pe scările Judecătoriei. De altfel, aceştia au continuat să sfideze, cerând jurnaliştilor să anunţe atunci când pornesc camerele de filmat, pentru „a zâmbi frumos”. Întrebat dacă are motive să zâmbească, unul dintre tineri a declarat că „este foarte mândru de ce a făcut”.

La termenul de joi a fost prezentă în sala de judecată şi victima celor şapte tineri. Cu lacrimi în ochi, fata nu s-a dezlipit de mama ce o însoţea.

Victima, umilită şi discreditată în comunitatea locală

Pentru că a refuzat orice sumă de bani din partea familiilor celor şapte, prietenii tinerilor acuzaţi de viol au început o campanie de denigrare a fetei, acuzând-o că de fapt ea este vinovată de tot ce s-a întâmplat.

Potrivit avocatei elevei, o astfel de tactică este întâlnită în majoritatea cazurilor de viol, încercându-se o discreditare a victimei. Aceştia nu doar că o acuză pe fată că ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale cu toţi cei şapte, ci şi că ar mai fi întreţinut relaţii sexuale în grup. Acuzaţiile nu sunt susţinute de vreo probă, făcând parte doar din strategia de apărare, spune avocatul adolescentei.

Partea vătămată a leşinat, şi nu de plăcere, a leşinat de două ori şi, evident, nu de plăcere. Chiar ei (inculpaţii n.r.) au recunoscut de nenumărate ori că victima le-a cerut să o ducă acasă. Nu poate fi vorba de consimţământ”, a declarat avocata fetei.

La rândul lor, avocaţii inculpaţilor spun că, după ce va fi finalizată cercetarea judecătorească, se va putea stabili cât sunt de vinovaţi cei şapte. Trei dintre cei şapte tineri au recunoscut acuzaţiile încă din luna aprilie, recunoaşterea aducându-le şi libertatea. Ulterior, însă, şi ceilalţi patru au fost puşi în libertate, judecătorii Tribunalului Vaslui arătând că inculpaţii nu trebuie discriminaţi în funcţie de declaraţii.

„Decizia judecătorilor trebuie să o respectăm. Raportat la recunoaşterea faptelor a parte dintre inculpaţi, cumva, cred că s-a vrut a se da un exemplu. în sensul, dacă recunoaşteţi săvârşirea infracţiunilor este posibil să aveţi parte de un tratament mai blând, având în vedere că prin recunoaşterea săvârşirii infracţiunii aţi conştientizat ceea ce aţi făcut. Cred că acesta a fost motivul plasării celor trei în arest la domiciliu. Iar decizia Tribunalului, aţi văzut motivarea”, a precizat avocata Mioara Donosă.

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii şi Parchetul General au declanşat cercetări în acest caz, după ce mai multe organizaţii nonguvernamentale au reacţionat vehement, condamnând eliberarea celor şapte tineri acuzaţi că au violat eleva de 18 ani, supunând-o timp de mai multe ore la perversiuni sexuale şi abuzând-o până la leşin.

De altfel, victima a povestit anchetatorilor că a leşint de două ori, însă agresorii o stropeau cu alcool să îşi revină, acuzând-o că ”joacă teatru”. Declaraţia data de adolescentă este cutremurătoare şi nu poate fi reprodusă.Tânăra a povestit ororile prin care a trecut, cum a fost umilită şi batjocorită rând pe rând cei şapte.

”De fiecare dată când deschid acest dosar şi citesc declaraţia părţii vătămate, pur şi simplu îmi dau lacrimile. Este greu de imaginat prin ce a putut să treacă. Astăzi, în sala de judecată a fost în permanenţă cu ochii în lacrimi, îi este foarte greu şi i-am recomandat ca la termenele viitoare să nu mai vină”, avocat Mioara Donosă.

Leşinată şi violată din nou

Cei şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, au sechestrat şi violat, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit cercetărilor desfăşurate de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual ore în şir.

Burada Silviu, cel care a luat victima din staţia de autobuz şi a dus-o cu maşina, pe un câmp, unde a avut loc violul în grup

silviu burada

Imediat după ce a terminat cursurile, eleva s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu maşina. Aceştia au mers însă pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, chemând alţi patru prieteni din sat. Trei dintre aceştia au sechestrat-o în maşină pe fată, iar apoi au violat-o, aşa cum reiese din cercetările anchetatorilor, în ciuda insistenţelor victimei de a fi condusă acasă. Ulterior, cei şase vasluieni s-au mutat cu maşina pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde şi-au chemat încă un prieten, patru dintre aceştia, alţii faţă de prima dată, abuzând-o sexual pe adolescentă. La un moment dat, eleva a leşinat, fiind trezită de către violatori cu alcool, după ce a fost stropită pe faţă. După ce şi-a revenit, fata a fost din nou violată. Apoi a lesinat din nou, însă nici atunci indivizii nu s-au oprit. Eleva a profitat de un moment de neatenţie şi a reuşit să ceară ajutorul unui prieten prin telefon, însă nu a apucat să ofere prea multe detalii pentru că unul dintre agresori i-a luat telefonul.

De nu mai puţin de 60 de ori a fost apelată victima de familie şi prietenii care nu reuşeau să o găsească. Disperat, tatăl fetei a anunţat dispariţia la 112. După ce şi-au satisfăcut poftele, agresorii au condus victima acasă, cerând să nu pomenească familiei cele întâmplate. Lucru care nu s-a întâmplat, adolescenta relatând părinţilor totul, fiind anunţată poliţia, iar tânăra transportată cu ambulanţa la spital.

Arestaţi preventiv, cei şapte tineri au fost plasaţi în arest la domiciliu înainte de Paşte, iar în urmă cu două săptămâni au fost plasaţi sub control judiciar. 

 Pe aceeaşi temă:

 Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

CSM şi Parchetul General, solicitate să verifice legalitatea eliberării celor şapte violatori din Vaslui. „O situaţie fără precedent în justiţia anului 2015“

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

FOTO Cei 7 violatori care au batjocorit o elevă până au lăsat-o inconştientă, zâmbitori în faţa judecătorilor care i-au lăsat în libertate

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite