Fost primar din Vaslui, dat în judecată de instituţia pe care a condus-o pentru recuperarea unui prejudiciu de câteva sute de milioane de lei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusu Mitu, fostul primar al comunei Codăeşti FOTO:adevarul
Rusu Mitu, fostul primar al comunei Codăeşti FOTO:adevarul

Rusu Mitu, fostul primar al comunei vasluiene Codăeşti, merge din greşeală în greşeală. El a fost dat în judecată de instituţia pe care a condus-o pentru recuperarea sumei de 20.000 de lei.

După ce a fost, deja, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru măsluirea unor fonduri europene, fostul primar al Codăeştilor riscă o altă condamnare. Acesta este acuzat de actuala conducere a primăriei că a gestionat fără cap o situaţie din trecut din cauza căreia comunitatea trebuie să plătească mai bine de jumătate de miliard de lei vechi unei societăţi de construcţii.

Este vorba de SC Draft Grup SA care a executat,acum mai bine de doi ani, lucrări de aducţiune cu apă pe măsura 3.2.2 şi a căror valoare estimată a fost de 80.000 de lei, sumă votată şi de consilierii locali de la acea vreme. Cu toate astea, Rusu Mitu a decis, de la sine putere, că societatea trebuie să primească doar jumătate din sumă, acesta fiind motivul pentru care juriştii SC Draft Grup SA au dat Primăria Codăeşti în judecată.

Aceştia au cerut recuperarea celor 40.000 de lei diferenţă la care se adaugă şi despăgubiri în valoare de 20.000 de lei. Noul primar, Mihai Rebegea, s-a trezit că el trebuie să achite aceste datorii, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile a instanţei de judecată. 

„Am întrebat şi la Prefectură şi la Consiliul Judeţean ce să fac. Au spus că trebuie să plătesc aşa cum a hotărât instanţa, dar apoi trebuie să recuperez despăgurile acumulate în urma faptei fostului primar. Le-am dat drumul la bani, 600 de milioane, dar apoi l-am acţionat în instanţă pe fostul primar pentru recuperarea celor 200 de milioane“, a declarat Mihai Rebegea.

Fostul primar al comunei Codăeşti, Rusu Mitu, nu este la prima abatere de acest fel.  Alături de secretarul comunei ş preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale, el a fost condamnat de Judecătoria Vaslui la 3 ani şi 4 luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru producerea infracţiunilor de fals intelectual, uz de flas şi fraude cu fonduri europene.

Citeşte şi:

Primar vasluian îmbogăţit din subvenţii agricole

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite