Cum a fost declarat nevinovat un bărbat acuzat că i-a spart capul unui „mascat”

0
0
Poliţistul SAS nu purta cască în timpul descinderii FOTO SAS (Arhivă)
Poliţistul SAS nu purta cască în timpul descinderii FOTO SAS (Arhivă)

Un bărbat de 52 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, judecat pentru ultraj fiindcă ar fi rănit un mascat, în timpul unei percheziţii, a fost declarat nevinovat de Judecătoria Beclean, sentinţa putând fi atacată cu apel.

Potrivit datelor de la dosar, în aprilie 2018, poliţiştii au descins cu trupele speciale ale Poliţiei la casa unui suspect de braconaj. La 6.00 dimineaţa, când a avut loc descinderea şi când afară se crăpa de ziuă, pe terasa din curtea casei se aflau doi bărbaţi, tocmiţi de mama suspectului pentru lucrări de construcţii la două morminte ale familiei.

Bărbaţii, care se pregăteau să înceapă lucrul, erau încă mahmuri, după ce au băut în seara dinainte până după miezul nopţii. În momentul în care i-au văzut pe „mascaţi”, care nu purtau cască, având pe cap doar cagule, unul dintre cei doi bărbaţi i-a aruncat unui luptător cafeaua în faţă, iar celălat muncitor a vrut să îl lovească. În acel moment, poliţistul SAS l-a imobilizat pe bărbat. În acel moment, poliţistul SAS l-a imobilizat pe bărbat.„Urmare a forţei aplicate, jumătatea de uşă (n.red. rămasă închisă) s-a desprins, iar cei doi au căzut jos”, se arată în sentinţă.

Ulterior, poliţistul a observat că are capul spart, iar bărbatul care l-a atacat a fost trimis în judecată pentru ultraj. Trimis în judecată, bărbatul a fost declarat nevinovat, judecătorul considerând că luptătorul SAS s-a lovit în cădere, când a vrut să îl imobilizeze pe martor.

„Instanţa apreciază că leziunile corporale traumatice prezentate de persoana vătămată au fost produse prin cădere şi lovire de un corp dur ce se găsea pe podea, în încăperea în care au pătruns persoana vătămată şi inculpatul, în cădere. Instanţa apreciază că în cauză nu s-a efectuat dovada, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că inculpatul a comis fapta de lovire sau alte violenţe asupra persoanei vătămate, poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, se arată în sentinţa Judecătoriei Beclean, care poate fi atacată cu apel.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Drama unei studente la Medicină salvate din ghearele fostului prieten de o colegă curajoasă: „O să muriţi amândouă!“

Politician condamnat pentru tentativă de omor, după patru ani de închisoare: „Cer iertare de la toată lumea”

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite