Decizie controversată a judecătorilor în cazul şoferului fugar, prins la o lună după ce a omorât o femeie care se deplasa de mână cu fiica sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Vaslui nu au fost de acord cu arestarea preventivă a bărbatului prins la o lună după ce a accidentat mortal o femeie de 34 de ani din localitatea vasluiană Rebricea. Şoferul, un tânăr de 29 de ani din comuna Ciurea (Iaşi) a fugit de la locul accidentului şi s-a sustras cercetărilor.

Iniţial, în urmă cu trei zile, Judecătoria Vaslui a dispus arestarea preventivă a lui Marian Lupăşteanu (29 ani) acuzat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Tânărul, însă, a atacat decizia instanţei, contestaţia fiind judecată luni, 20 februarie, de judecătorii Tribunalului Vaslui. 

Procurorii au solicitat respingerea contestaţiei şi cerctarea tânărului în stare de arest preventiv având în vedere circumstanţele în care s-a produs accidentul, faptul că şoferul a abandonat victima în agonie pe stradă, timp de o lună de zile s-a sustras cercetărilor, iar după ce a fost identificat, deşi a fost pus în faţa probelor evidente, a negat acuzaţiile reţinute în sarcina sa. 

În mod surprinzător, judecătorul de drepturi di libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui, a admis contestaţia şoferului inculpat şi au dispus eliberarea acestuia de îndată şi plasarea în arest la domiciliu.  

Accidentul în urma căruia a murit o femeie de 34 de ani a avut loc în seara de 14 ianuarie pe Drumul Judeţean 248, la intrarea în satul Rebricea. Femeia se deplasa pe marginea şoselei îndreptându-se de casă, alături de fiica sa de 14 ani, care o ţinea de mână. 

La un moment dat, femeia a fost lovită de un autoturism, mama fiind practic smulsă din mâna fiicei. Conducătorul auto nu a oprit, continuându-şi deplasarea. Îngrozită, copila a alergat spre casă după ajutor. Între timp, conducătorul unui autoturism, care trecea prin zonă, a observat cadavrul femeii pe şosea şi a sunat la 112. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la Ambulanţă.Cadrele medicale deplasate la locul accidentului au constatat decesul femeii. 

Poliţiştii rutieri din Vaslui au desfăşurat o anchetă impresionantă pentru a da de urma şoferului fugar. Au fost verificate sute de maşini, s-au vizionat înregistrările video surprinse de camerele video amplasate pe drumurile publice şi instituţii din comunele în vecinătate până s-a reuşit să se descopere maşina implicată în accident. Autoturismul, care fusese avariat în urma accidentului, a fost găsit ascuns într-un grajd dintr-o gospodărie de pe raza comunei Ciurea. În urma expertizei, având în vedere că pe caroseria maşinii au fost descoperite şi urme de sânge, s-a stabilit că autoturismul în cauză este cel care a lovit femeia care a murit în accident. 

    

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite