De ce se apucă elevii să se drogheze de la vârste tot mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
prevenire droguri

Poliţiştii vasluieni desfăşoară în această perioadă activităţi de informare şi conştientizare a elevilor cu privire la efectele consumului de droguri. Potrivit studiilor întocmite de către specialiştii antidrog vârsta de debut în rândul consumatorilor de droguri a scăzut alarmant, primele tentaţii apărând încă din primele clase de gimnaziu.

Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, şi poliţişti de proximitate ai Poliţiei Oraşului Negreşti s-au întâlnit zilele acestea cu elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negreşti şi ai Liceului „Ştefan cel Mare” Codăeşti. Elevii au aflat de la poliţişti informaţii interesante despre cauzele, efectele şi consecinţele penale ale consumului de droguri.

Poliţiştii au identificat împreună cu elevii cauzele şi factorii care favorizează consumul de droguri în rândul adolescenţilor: curiozitatea, anturajul, problemele familiale, teribilismul, etc.

În cadrul activităţilor, aproximativ 200 elevi şi cadre didactice au fost informaţi cu privire la efectele fiziologice şi psihologice (pe termen scurt şi lung) ale consumului de droguri ori de substanţe etnobotanice. Totodată, elevii au fost încurajaţi să apeleze la un adult de încredere atunci când se confruntă cu probleme de orice natură, să evite consumul de droguri sau de alte substanţe cu efecte asemănătoare acestora, iar în cazul în care iau la cunoştinţă despre asemenea cazuri, să se adreseze oamenilor legii.

Potrivit specialiştilor antidrog, în ultimii ani consumul de stupefiante în rândul adolescenţilor a crescut îngrijorător, însă şi mai alarmantă este vârsta la care aceştia încep să consume droguri. Dacă în trecut primele ”tentaţii” apăreau în timpul liceului, în prezent vârsta la care apar primele încercări cu stupefiante a scăzut foarte mult, fiind identificaţi consumatori şi în rândul copiilor de 12 ani. 

 

 

  

  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite