Cazul mamei criminale din Vaslui, care şi-a incinerat bebeluşul şi la aruncat în latrină, anchetat şi de Protecţia Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a recunoscut totul în faţa procurorilor criminalişti FOTO:v24
Femeia a recunoscut totul în faţa procurorilor criminalişti FOTO:v24

Protecţia Copilului Vaslui a declanşat o anchetă în cazul tinerei de 25 de ani care şi-a incendiat bebeluşul, pe care apoi l-a aruncat în latrina din curtea casei sale, alţi doi copii ai acesteia, o fată de şase ani şi un băiat de doi ani, fiind luaţi din îngrijirea ei.

Primăria din localitatea vasluiană Şerboteşti, unde locuieşte tânăra, şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au declanşat anchete în acest caz, într-o primă fază, cei doi copii ai acesteia fiind luaţi din îngrijirea ei, anunţă Mediafax. 

„Cei doi fraţi au ajuns în îngrijirea bunicii astfel încât le este asigurată securitatea necesară în momentul de faţă. Prin ancheta declanşată se va face o evaluare a climatului familial pentru a se constata dacă există resurse în familia lărgită, la rudele copiilor, în vederea creşterii şi educării lor", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Tânără de 24 de ani este cercetată de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz, după ce şi-a incendiat bebeluşul, pe care apoi l-a aruncat în latrina din curtea casei sale.

Femeia le-a spus anchetatorilor că a născut acasă, fără asistenţă medicală, iar bebeluşul s-a născut în viaţă.

Tânăra a mai susţinut că imediat după naştere l-a înfăşurat pe nou-născut într-un cearceaf, după care l-a abandonat într-una din camerele locuinţei, iar a doua zi a constatat că bebeluşul este mort, astfel încât a incendiat, în curtea casei, cearceaful în care se afla copilul. Ulterior, femeia a aruncat cadavrul în latrina din curtea casei.

Anchetatorii au dispus efectuarea necropsiei în acest caz, în funcţie de care se va face încadrarea juridică a faptei, aceasta putând fi acuzată de pruncucidere sau omor calificat.

Citeşte şi:

Cruzime fără margini: o femeie din Vaslui şi-a incendiat copilul nou-născut, după care l-a aruncat în WC-ul din curte

Un bărbat şi-a căsăpit familia cu o sapă. Fetiţa de cinci ani nu a mai putut fi salvată

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite