Bătaie și focuri de armă într-o localitate din Vaslui: 11 bărbați au fost imobilizați și reținuți

0
Publicat:

Conflict sângeros într-o localitate din județul Vaslui. Mai multe persoane s-au luat la bătaie, iar scandalul fost aplanat de polițiști cu focuri de armă. 11 bărbați au fost reținuți.

Scandal cu focuri de armă în județul Vaslui FOTO: VREMEANOUĂ
Scandal cu focuri de armă în județul Vaslui FOTO: VREMEANOUĂ

Polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, în localitatea Simila, comuna Zorleni, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane și în urma căruia au fost vătămate două persoane.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat.

Potrivit IPJ Vaslui, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut 11 bărbați, din orașul Murgeni, județul Vaslui, bănuiți de „săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniştii publice, lovire sau alte violenţe și distrugere”.

„Luni, la ora 15.51, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, în localitatea Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui, are loc un conflict în care sunt implicate mai multe persoane. În urma conflictului, au fost rănite ușor, două persoane. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din  cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii şi liniştii publice. Pe durata intervenției polițiștilor au fost efectuate, în plan vertical, mai multe focuri de avertisment”, a anunțat IPJ Vaslui.

Bărbații reținuți au vârste cuprinse între 20 și 49 de ani. Marți, 22 august 2023, ei vor fi duși la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Pentru prevenirea apariției unor evenimente care pot tulbura ordinea și liniștea publică, în localitatea Simila au fost instituite zone speciale de siguranță publică, pentru o perioadă de 15 zile. În cadrul zonelor speciale, ordinea și liniștea publică sunt menținute de către polițiști și jandarmi”.

Managerul spitalului din Bârlad, Ciprian Cosmin Feraru a făcut precizări pentru Vremea Nouă referitor la persoanele rănite. 

„Pe 21 august, în jurul orei 16. 30 se prezintă doi pacienți, victimele unei agresiuni petrecute în Zorleni. Unul dintre pacienți, în vârstă de 35 de ani, prezintă o escoriatie hemitorace dreaptă și plagă tăiată palmară dreaptă și degetul 5 drept. Pentru tratamentul chirurgical al plăgilor s-a decis internarea în Compartimentul de Chirurgie Plastică și Reparatorie. Celalalt pacient, de 34 de ani, din Murgeni, prezintă un Traumatism cranio-cerebral prin agresiune, cu multiple plăgi fronto-occipitale, contuzie brat și omoplat drept. Acesta a fost investigat paraclinic și a rămas internat”, a precizat managerul spitalului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite