Petiție pentru condamnarea la moarte a Loredanei, adolescenta care și-a ucis cea mai bună prietenă: „Să-i facem dreptate Alinei!“

0
Publicat:

O petiție în care se cere „condamnarea la moarte” a Loredanei Atănăsoaie, adolescenta de 18 ani din Vaslui care și-a ucis cu sânge rece cea mai buna prietenă, a apărut pe internet. „Să ne unim forțele pentru a putea să-i facem dreptate Alinei Ciobanu”, scrie în petiție.

Loredana și-a ucis cu sânge rece prietena FOTO: Captură VIDEO
Loredana și-a ucis cu sânge rece prietena FOTO: Captură VIDEO

„Am hotărât să fac această petiție din cauza faptului că în România legile nu sunt cum ar trebui să fie pentru un criminal. Este vorba de moartea unei adolescente ce a trecut cu greu prin viață având parte încă din copilărie de un stil de viață abuziv din partea tatălui. Este vorba de Alina Elena, tânăra ce a fost găsită sub o bancă în Mangalia ucisă de cea mai bună prietenă a sa Loredana, ce a urmat să-i devină călău. (...) Alina avea vise mari, își dorea să ajungă polițistă, însă această prietenă i-a luat viața și visele fără ezitare. Această petiție este cu scopul de a pedepsi agresoarea așa cum merită. De aceea trebuie să ne unim forțele printr-o singură semnătură pentru a putea să-i facem dreptate acestei tinere. Haideți, dragi români, să fim de partea dreptăți”, scriu inițiatorii petiției. 

În România, pedeapsa capitală - ca în aproape toată lumea - a fost de mult abolită, iar maximul de condamnare pe care îl poate primi un criminal este de închisoare de viață. Însă și această sentință poate fi redusă, pe parcursul ispășirii pedepsei, la zeci de ani de pușcărie, în funcție de o serie de factori precum: vârsta, conduita, starea de sănătate a deținutului etc.  

Mărturia criminalei din Saturn: și-a privit 30 de minute prietena în timp ce agoniza

Loredana Atănăsoaie este fata de 18 ani din comuna Cozmești (Vaslui) care și-a ucis cea mai bună prietenă, pe Alina Elena Ciobanu (18 ani), în camera de la hotelul Semiramis din Saturn unde erau cazate. Cele două fete veniseră împreună la mare să lucreze drept cameriste, la hotelul Narcis din Saturn. 

Ea a mărturisit în fața anchetatorilor cum a comis monstruoasa faptă. Cu sânge rece, ea a declarat că timp de 30 de minute a privit-o pe Alina Ciobanu cum se stinge și a împiedicat-o să strige după ajutor.

În fața anchetatorilor, adolescenta a povestit cu lux de amănunte cum s-a petrecut nenorocirea. Spune că totul a pornit de la o ceartă banală, care a degenerat într-o crimă oribilă.

Am mai avut niște discuții contradictorii cu Alina legate de plecarea ei acasă, întrucât știam că vrea să plece din hotel. Într-un moment de furie, întrucât Alina îmi răspundea evaziv, am început să tremur. Inițial, am ezitat, însă după aceea am înjunghiat-o. Menționez că Alina nu dormea, însă stătea cu ochii închiși și fața la perete. Nu am vrut să o omor, însă am avut un moment în care m-am pierdut cu firea”, relatează stirileprotv.ro

Alina Elena Ciobanu, fata din Vaslui care și-a pierdut viața pe litoral SURSA Facebook AC
Alina Elena Ciobanu, fata din Vaslui care și-a pierdut viața pe litoral SURSA Facebook AC

După ce a atacat-o cu cruzime, Loredana a povestit cum timp de 30 de minute a privit-o pe Alina. Mai mult decât atât, a împiedicat-o să strige după ajutor, chiar dacă aceasta s-a zbătut și a zgâriat-o. Ulterior, a scos hainele Alinei din valiză, i-a îndesat trupul și a chemat un taxi pentru a o transporta la Mangalia ca să scape de cadavru.

În fața anchetatorilor, Loredana a fost sinceră și a spus: „Am recunoscut fapta deoarece am văzut în filme faptul că dacă recunoști fapta săvârșită primești o pedeapsă redusă”.

În prezent, Loredana se află în arest preventiv pentru 30 zile. Mandatul expiră la sfârșitul zilei de 5 septembrie. 

Încadrarea juridică, la acest moment, este omor, închisoarea este de la 10 la 20 ani, susține avocatul Loredanei. 

„În perioada în care a stat în cameră, a fost o luptă continuă cu victima, nu a săvârșit fapta și, apoi, a stat o perioadă și a plecat din cameră. A înjunghiat-o și ulterior s-au bătut, s-au agresat reciproc. Această perioadă a durat aproximativ o jumătate de oră. Urmează ca în aceste 30 de zile de arest, cel mai probabil, să se administreze și alte probe, ulterior, după administrarea acestora și finalizarea anchetei, dosarul va fi înaintat instanței de judecată, respectiv Tribunalul Constanța, cu rechizitoriul aferent. Încadrarea juridică, la acest moment, este omor, închisoarea este de la 10 la 20 ani”, a spus avocatul Ion Cristian. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite