AUDIO Un nou scandal la Spitalul Huşi. Reclamaţie împotriva aceluiaşi medic găsit vinovat de Colegiul Medicilor de moartea unei fetiţe de 4 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă anchetă internă s-a declanşat la spitalul, după ce părinţii unei fetiţe de doi ani au reclamat că fiica lor a fost tratată necorespunzător de acelaşi medic găsit vinovat de Colegiul Medicilor pentru moartea unei fetiţe de patru ani. La aproape 48 de ore de la internare, fetiţa a fost transferată la un alt un spital, "cu febră, sindrom de deshidratare şi sindrom subocluziv".

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal Huşi, fetiţa de doi ani a fost internată, joi dimineaţă, împreună cu mama sa, în Secţia de Pediatrie a unităţii medicale, prezentând febră, vărsături şi diaree, pe fondul unei infecţii respiratorii.

Mama copilei a reclamat că medicul curant Floreta Bianu ar fi neglijat-o pe fiica sa pe perioada cât a stat internată în spitalul din Huşi, fără să-i fi administrat tratamentul corespunzător, făcându-i doar o singură injecţie, după care ar fi aşteptat câteva ore pe hol, până când a intrat un nou medic de gardă. După două zile, văzând că starea fetiţei nu se ameliorează, mama a cerut transferarea fetiţei la un spital din Vaslui sau Iaşi, între mama copilului şi medic izbucnind un adevărat scandal pe holurile spitalului.

În urma conflictului, medicul a decis transferul fetiţei la spitalul din Vaslui. În timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, fetiţa a fost transferată şi de la Vaslui, la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi.

"Fetiţa de doi ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui cu febră şi sindrom de deshidratare ca urmare a unei infecţii respiratorii, dar avea şi o malformaţie care a dus la apariţia unui sindrom subocluziv. În cursul nopţii, s-a luat decizia de a fi transferată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iaşi”, a precizat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.


În urma primelor verificări făcute de comisia de anchetă stabilită în acest caz de conducerea Spitalului Municipal Huşi, s-a constatat că fetiţa ar fi fost tratată corespunzător, iar transferul copilei la unitatea medicală din Vaslui s-a făcut în urma scandalului provocat de către mama copilei.

"Încă de la început, când a ajuns cu fetiţa la spital, femeia a avut o atitudine refractară, ducându-se peste medic în cabinet, unde a ţipat că vrea ca fiica sa să fie transferată la Iaşi. Echipa de anchetă a verificat foaia de observaţie, unde există trecut că fetiţei i s-a administrat tratamentul corespunzător, cu perfuzii şi antibiotice. Deci nu putem vorbi de neglijenţă, aşa cum acuză mama copilei”, a declarat medicul Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Medicul Bianu refuză să mai lucreze la spitalul din Huşi

În urma acestui nou scandal, medicul Floreta Bianu, şeful Secţiei de Pediatrie, a ameninţat că-şi va da demisia şi va pleca de la spitalul din Huşi. Conducerea spitalului încearcă însă să revină asupra deciziei, având în vedere că este singurul pediatru al unităţii.

"Doamna doctor ne-a anunţat că într-o asemenea stare de tensiune nu mai poate lucra. De luni, ea va intra în concediu, sperăm să revină asupra deciziei de a demisiona, pentru că spitalul este într-o situaţie critică. Niciun pediatru nu vrea să mai vină la Huşi după tragedia întâmplată în luna octombrie. Momentan, pe perioada cât doamna doctor a solicitat concediu, a activitatea din secţia de Pediatrie va fi asigurată de medicul neonatolog al spitalului. Am înaintat o adresă conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru a ne sprijini un cu medic pediatru.", a declarat pentru Adevărul, medicul Taisa Deleanu, directorul medical al Spitalului din Huşi.

Medicul Floreta Bianu a fost găsită vinovată de către Colegiul Medicilor Vaslui de culpă medicală şi a fost sancţionată cu "vot de blam” din către acest for, după ce o fetiţă de patru ani a murit, în octombrie 2014, la 40 de minute de la internare în spitalul din Huşi.
 Floreta Bianu este acuzată de culpă medicală pe motiv că nu a direcţionat-o pe copilă, care avea insuficienţă respiratorie din cauza complicaţiilor date de laringita acută cu care fusese internată, către specialistul de la Compartimentul Primiri Urgenţe din acelaşi spital.

Fetiţa de patru ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a fost diagnosticată la internare cu laringită acută, cu sindrom febril, şi a primit tratament cu antibiotic. Ea a murit pe 4 octombrie 2014, la 40 de minute de la internare, părinţii copilei acuzând medicul de gardă că i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

 Mai puteţi citi:

Caz revoltător la Huşi: o fetiţă de 4 ani, diagnosticată cu laringită, a murit în urma unei injecţii cu ampicilină

Ministrul Sănătăţii despre cazul fetiţei moarte la spitalul din Huşi: ”Nu tolerăm astfel de situaţii!”

Nimeni nu se grăbeşte să afle cine se face vinovat de moartea fetiţei de la Huşi

Anchetă la Spitalul din Huşi, după ce o fetiţă de patru ani a murit la scurt timp de la administrarea unei perfuzii. Bănicioiu: „Se poate ajunge la demiteri!”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite