FOTO VIDEO Ministrul Sănătăţii recunoaşte tacit neregulile de la Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biberoanele cu care sunt hrăniţi micuţii nu au mai fost schimbate de ani de zile. FOTO Facebook
Biberoanele cu care sunt hrăniţi micuţii nu au mai fost schimbate de ani de zile. FOTO Facebook

Spitalul de Urgenţă Constanţa ar putea avea o secţie de Pediatrie renovată. Decizia a venit de la Ministerul Sănătăţii după ce numeroase mămici au sesizat instituţia despre probleme grave cu care se confruntă unitatea medicală.

Până în urmă cu trei zile, conducerea Spitalului de Urgenţă Constanţa a negat cu vehemenţă informaţiile apărute în presa locală şi pe Facebook legate de problemele secţiei de Pediatrie. Managerul Dănuţ Căpăţînă susţinea că informaţiile sunt false şi că el nu a primit nicio reclamaţie publică legată de acele nereguli. 

Conducerea spitalului susţineau că au cerut Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa să facă un control în secţia de Pediatrie pentru a verifica stadiul condiţiilor igienico-sanitare. Conform reprezentanţilor unităţii medicale acest control ar fi avut loc pe 28 ianuarie 2015, dar nu au fost confirmate probleme. 

Căpăţînă spune că "nu se poate face medicină modernă cu mobilier şi ziduri din secolul trecut şi există o singură Secţie de pediatrie aflată la dispoziţia tuturor indiferent de rasa sau condiţia socială a pacienţilor", dar a menţionat că îşi rezervă dreptul de a-i da în judecată pe toţi cei care critică mediul de la Spitalul Judeţean Constanţa. 

Două zile mai târziu, un nou comunicat de presă transmis de acelaşi manager arăta o schimbare radicală de ton. Dănuţ Căpăţînă spunea acum că a discutat cu ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi acesta din urmă a decos să se implice direct în identificarea surselor de finanţare pentru construirea unei noi clădiri unde să funcţioneze o nouă secţie de Pediatrie. Până atunci, Ministerul Sănătăţii va acorda fonduri de urgenţă pentru rebilitarea secţiei actuale. 

Totul a pornit după ce o mămică a postat pe Facebook imagini din secţia de Pediatrie. Mihaela Tincu Mustaţă a povestit că pe 10 ianuarie a fost internată cu fiul ei în secţia de Pediatrie pentru o otită. 

"Menţionez că toată secţia de Pediatrie este un focar de infecţie, că majoritatea copiilor internaţi pentru diverse boli contactează Enterocolita care bântuie ca o fantomă prin toata secţia şi oricât de mult te-ai dezinfecta nu ai cum sa o eviţi. Majoritatea mamelor umblă pe holuri după asistente să le arate pampersul copilului... E chiar umilitor să faci acest lucru de nenumarate ori într-o zi şi să fi minţit în faţă că este doar efectul antibioticelor deşi ştii foarte bine să faci diferenţa. Conducerea spitalului este la curent cu această problemă însă neagă cu vehemenţă existenţa unei epidemii de enterocolită, dând vina pe efectul antibioticelor care produc diaree, de teama de a nu îşi pierde job-ul. Fiecare cadru medical traieşte cu această teamă şi nimeni nu are curajul să vorbească deschis şi să schimbe ceva. Ar trebui ca toată secţia să intre în carantină, să se dezinfecteze şi să se renoveze, iar mamele care au probleme de sănătate cu copiii lor să evite sa ajungă în aceasta secţie", a încheiat Mihaela Tincu Mustaţă.


Vă mai recomandăm:

Protest în faţa Spitalului Judeţean Constanţa. Neregulile de la Pediatrie au scos oamenii în stradă

Medicul Marius Militaru, judecat pentru luare de mită, revine la Spitalul Judeţean. El poate profesa de luni până vineri între orele 14-21

Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, trimis în judecată de procurorii DNA

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite