Ameninţare cu bombă la un mall din Constanţa. „Teroristul“ a fost prins şi internat în spitalul de la Palazu Mare

0
0
City Park Mall
City Park Mall

Pirotehniştii şi pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în după-amiaza de duminică, 14 august, la City Mall Constanţa, acolo unde s-a primit o ameninţare cu bombă.

UPDATE Intervenţia specialiştilor pirotehnişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale s-a finalizat. În urma examinării complexului comercial nu au fost identificate elemente de interes pirotehnic.  Activitatea centrului comercial a fost reluată în condiţii de siguranţă. 

Concomitent, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa l-au condus la sediul Secţiei 4 pe bărbatul care a apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Acesta a fost depistat pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanţa. Bărbatul, de 33 de ani, este cunoscut cu afecţiuni psihice.  Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, la O.U.G. 34/2008.

De asemenea, a fost luată măsura internării la Secţia de Neuropsihiatrie Palazu Mare, în vederea efectuării unor examinări medicale de specialitate. 

Duminică, 14 august, în jurul orei 17.00, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unul complex comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, ar exista o bombă. 

Imediat după primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii constănţeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranţă, specialişti pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competenţă, precum şi echipaje de pompieri. 

Toată zona în cauză, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de forţele de ordine. 

Persoana care a apelat 112 a fost identificată şi depistată în municipiul Constanţa la ora 17.50, urmând a fi condusă la sediu pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Vă mai recomandăm:

Cele mai grele intervenţii pirotehnice de la ISU Dobrogea. 

Motorul de rachetă de la un bombardier, scos din mare, este al doilea cel mai bine conservat din lume

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite