Cristian Popa expune ”Metamorfoze citadine sub semnul lui Apolodor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Muzeul de Artă Drobeta Turnu-Severin a avut loc marţi vernisajul expoziţiei personale”Metamorfoze citadine sub semnul lui Apolodor” de Cristian Popa. Un eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Craiova, la care a  fost prezent şi directorul acestei instituţii, Florin Rogneanu.

Lucrările artistului craiovean au fost prezentate pentru prima oară publicului larg, pentru viitor Cristian Popa intenţionând să organizeze la Bucureşti o expoziţie asemănătoare. Este o expoziţie mai puţin obişnuită întrucât prezintă o colecţie de artă-obiect, realizată după o tehnică proprie.

„Expoziţia este ieşită acum din atelier şi lucrările acestea nu au fost deloc expuse. Mi-e greu să vorbesc eu despre lucrările mele. Sunt nişte gânduri acumulate în timp, în zeci de ani, eu fac sculptură în metal deci de ani de zile cochetez şi merg şi pe lucrări bidimiensionale pentru că mă exprim în ceea ce cred eu la timpul respectiv. Nu mă exprim numai în metal sau numai în piatră, eu am încercat să măresc orizontul şi cât trăiesc să caut. Lucrările mele dacă vă uitaţi cu mare atenţie au simţul volumului, simţul sculpturii”, a spus Cristian Popa la Turnu Severin.

Născut la 25 februarie 1958, Segarcea, jud. Dolj, Cristian Popa a absolvit Universitatea Naţională de Artă Bucureşti- Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia C.S.M.- metal, Universitatea din Craiova- Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor–Master- Managementul Organizaţiilor Publice. Din 1996 – membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, 2002-2003 – Vicepreşedinte al U.A.P R. filiala Craiova, 2003-2010 – Presedinte al U.A.P.R. filiala Craiova, Membru al Consiliului Naţional al U.A.P.R., Membru Vis Arta, 2010-2012 – Vicepreşedinte pe ţara al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Premii
-2009 -Medalia ‘’Ion Popescu Negreni ‘’
-2008- Diploma de Excelenţă acordată de Muzeul de artă Craiova
-2007- Premiu pentru sculptură – la ”Salonul municipal de artă Craiova”
-2006 -Premiu pentru arta decorativă – la Salonul municipal de artă Craiova – Muzeul de artă Craiova
-2006 -Premiul Ion Andreescu pentru artă decorativă – la bienala artelor ”Ion Andreescu” – Buzău
-2004 -Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pt. activitatea artistică.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite