Adrian Duicu şi-a încheiat primul mandat la CJ Mehedinţi în mai puţin de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, este judecat la Curtea de Apel Bucureşti, sub control judiciar, pentru fapte de corupţie alături de fostul şef al poliţiei din Mehedinţi şi alte persoane.

Adrian Duicu ilustrează fără doar şi poate tipul baronului de PSD, care odată cocoţat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a acaparat toate instituţiile publice până la sufocare. Fiind la primul său mandat de preşedinte al forului judeţean s-a îmbătat uşor de la “aburii” puterii, care i-a luat minţile, astfel că a căzut uşor în plasa procurorilor DNA, care l-au reţinut în data de 2 aprilie 2014.

Până în data de 16 octombrie 2014 a fost anchetat în stare de arest preventiv, după care magistraţii au încuviinţat măsura arestului la domiciliu, iar din 4 martie 2015 este judecat în stare de libertate, sub control judiciar.

Adrian Duicu a fost trimis în judecată în iulie 2014 de procurorii anticorupţie pentru: trafic de influenţă, cumpărarea de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite; două infracţiuni de dare de mită; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite; trafic de influenţă; primire de foloase necuvenite şi două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. 

În data de 23 martie 2015, consilierii judeţeni au luat act de încetarea mandatului de drept al lui Adrian Duicu, după ce ANI l-a declarat incompatibil. Cel care i-a preluat atribuţiile este Aladin Georgescu (PSD), fostul său om de încredere în CJ Mehedinţi, dar şi în PSD Mehedinţi.

Citeşte şi:

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, îşi ia adio de la CJ Mehedinţi. Aladin Georgescu preia atribuţiile de preşedinte

Duicu s-a aflat în incompatibilitate - decizie finală a Curţii Supreme

Ascensiunea baronului roşu din Mehedinţi, de la muncitor la doctor în ştiinţe militare şi preşedinte de Consiliu Judeţean

Baronul din Mehedinţi, Adrian Duicu, făcea trafic de influenţă la Guvern pentru şeful poliţiei judeţene

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite