Vanea, copilul care a împlinit doi ani în Vama Isaccea. Sora şi mama sa i-au cântat „La mulţi ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vanea a împlinit doi ani foto FB/Edy Mustafa
Vanea a împlinit doi ani foto FB/Edy Mustafa

Războiul din Ucraina a determinat zeci de mii de familii din ţara vecină să-şi părăsească gospodăriile şi să ia drumul refugiului.

Mii de refugiaţi din zona Odesa au ajuns în România trecând cu bacul pe la Punctul de trecere a Frontierei Isaccea. În special mame cu copii vin în Tulcea, iar de aici pleacă spre alte locuri unde au rude sau prieteni. Unele familii ajung să fie găzduite de români primitori. 

Una dintre acestea este cea a lui Vanea, un copil care a împlinit doi ani exact la Vama Isaccea, în timp ce fugea din calea ruşilor. 

„Fără cuvinte!  El e Vanea şi astăzi a împlinit 2 ani! Mama şi sora i-au cântat "La mulţi ani!", aici, în vama Isaccea”, a scris pe Facebook Edy Mustafa. El a iniţiat şi un grup de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina, un grup în care românii postează anunţuri legate de posibilitatea de a caza, transporta sau ajuta în vreun fel pe cei care pleacă din Ucraina de frica războiului cu Rusia. 

Primăria Isaccea s-a implicat încă din prima zi a izbucnirii conflictului în ţara vecină. Au asigurat 60 de locuri de cazare pentru refugiaţi în trei pensiuni din zonă şi la o sală de sport din oraş. De asemenea, primarul a mobilizat oameni care au posibilitatea de a caza ucraineni şi a apelat la sprijinul comunelor vecine, Niculiţel şi Luncaviţa, pentru a căuta spaţii de cazare disponibile.

La Isaccea au ajuns şi mulţi voluntari care îi întâmpină pe cei care coboară de pe bac cu alimente, apă, ceai cald şi le oferă informaţiile de care au nevoie.

Vanea un copil care a implinit doi ani in vama isaccea foto Edy Mustafa

   Foto: FB/Edy Mustafa

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Un investitor din Tulcea pune la dispoziţie pensiunea pentru refugiaţi: „Le punem oferi şi o parte din mese, iar soţia mea vorbeşte rusa veche“

Ucrainenii din Odesa fug din calea ruşilor şi trec graniţa în Isaccea. Traficul de frontieră a crescut simţitor

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite