Natura sălbatică a Dobrogei, redată într-un documentar de 45 minute. Hoinar în gând, prin sunete şi culori VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dobrogea peisaje natură sălbatică - Sursa Youtube Mircea Bezergheanu

Dobrogea minunată, cu natura ei sălbatică, sunetele ei specifice, vântul, câmpia, pădurea, apa, păsările, peisajele de început de lume şi furtuna care spală toate gândurile, au fost surprinse într-un film documentar, fără cuvinte, în care muzica este timp şi spaţiu.

Filmarea „Dobrogea, doar un pic...“ durează 45 minute, în care omul lasă natura să vorbească. 

Sunt 45 minute în care nu trebuie să faci altceva decât să priveşti ecranul care te proiectează în mijlocul naturii şi să asculţi sunetele, odihnindu-ţi mintea şi lăsându-ţi gândurile să hoinărească.

Cel care a realizat documentarul este Mircea Bezergheanu, apreciatul artist vizual din Galaţi, fotograf şi videograf, pasionat al naturii sălbatice, iremediabil îndrăgostit de Dobrogea. 

„De mult nu m-am mai închis în birou să mă uit la TV. Cele mai tari 45 de minute!!!!“, a exclamat Dragoş, un internaut care a mers virtual în călătoria lui Bezergheanu prin Dobrogea. 

Autorul, care pregăteşte un film despre Dobrogea, spune că acela va avea scenariu, o poveste, iar filmările sunt „cam de câteva ori mai spectaculoase decât ce este aici“. 

Privitorii se declară fascinaţi de cele văzute şi abia aşteaptă filmul promis de Mircea Bezergheanu.

„De văzut, de ascultat, de inspirat, de savurat, de vis... “, spune Dana. 

„Superb este puţin spus, ne-ai trimis Dobrogea acasă“ - mulţumeşte John.

„Căutam acţiune, însă, am găsit altceva. Multă pace şi simplitate. un minimalism care-ţi dă, instant, starea de bine, chiar de fericire, dacă laşi garda jos. Noi asta facem prea des, stăm încordaţi şi în apărare, ca nu cumva, cineva, să ne atace/rănească... şi, când colo, dai de un clip de-ăsta care te lasă fără apărare, ci doar cu fericire. Este "doar" natură, câteva animăluţe şi păsări, vânt şi apă... Ce-ţi trebuie mai mult ca să trăieşti bine?“, conchide Liviu. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Misteriosul loc din România unde a fost filmată ultima piesă semnată Armin Van Buuren 

FOTO Minunile Dobrogei, fotografiate de la mare înălţime. Ipostaze nemaivăzute, cu iluzii optice care tăie răsuflarea

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite