FOTO Tradiţie scumpă la Tulcea: mielul ajunge la 100 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carne de miel în Piaţa Nouă FOTO Adevărul
Carne de miel în Piaţa Nouă FOTO Adevărul

Un kilogram de miel se vinde, în Piaţa Nouă (singura autorizată pentru a comercializa carne de miel), cu 29 de lei pentru un kilogram. Un miel de Paşte va ajunge să coste, astfel, aproximativ 100 de euro.

Astăzi dimineaţă, în hala special destinată din Piaţa Nouă numai doi comercianşi vindeau carne de miel: unul cu 27 de lei pe kilogram, celălalt cu 29 de lei pentru un kilogram. Preţul este negociabil, spun comercianţii.

Momentan au fost puşi în vânzare câţiva miei, urmând ca cei mai mulţi să fie aduşi de miercuri, atunci când, tradiţional, tulcenii încep să se pregătească pentru masa tradiţională de Paşte.

Anul trecut mielul se dădea cu 25 de lei pentru un kilogram şi era, şi atunci, cel mai scump miel din ţară.

Cu toate că preţul este destul de piperat, tulcenii s-au înghesuit încă de la primele ore să îşi cumpere un miel pentru a-l găti pentru sărbătoarea de la sfârşitul acestei săptămâni.

La negru, în satele din judeţ mielul se vinde şi cu 20 de lei pentru un kilogram. Specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) recomandă tulcenilor să nu aleagă această variantă, întrucât nu se ştie dacă respectiva carne este, într-adevăr, de miel şi nici nu ştiu în ce condiţii au fost crescute şi hrănite animalele.

Tot astăzi dimineaţă, în Piaţa Nouă din municipiu au ajuns şi specialiştii DSVSA şi reprezentanţi ai Poliţiei Tulcea, pentru controalele tradiţionale din această perioadă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite