FOTO S-au adunat la Nicolae Bălcescu pentru a primi apă din Izvorul Tămăduirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii se strâng joi seara în jurul izvorului FOTO Episcopia Tulcii
Localnicii se strâng joi seara în jurul izvorului FOTO Episcopia Tulcii

Apa apare dintre pietre într-o singură zi din an: în prima vineri de după cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului. An de an, pe dealul de lângă Nicolae Bălcescu se adună sute de localnici care vin să primească apă sfinţită.

Legenda spune că în urmă cu mulţi ani, lângă izvorul de astăzi, ar fi adormit un copil mut, care a visat că aici va fi o cruce şi că de la poalele dealului va curge apă. A căpătat glas şi le-a povestit părinţilor visul pe care l-a avut. A fost primul an în care localnicii ar fi văzut cu ochii lor cum curge această apă despre care cred că ar avea puteri miraculoase.

De sute de ani, povestesc bătrânii localităţii, numai în vinerea de după Paşte (de Izvorul Tămăduirii), dintre pietre izvorăşte un firicel de apă.

Joi seara, în localitatea Nicolae Bălcescu din comuna Nalbant a ajuns şi Episcopul Tulcii, Prea Sfinţia Sa Visarion, care a a săvârşit  slujba sfinţirii apei la fântâna de leac din apropierea satului.
Astăzi, Prea Sfinţia Sa va săvârşi Sfânta Liturghie arhierească  cu prilejul hramului Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea de la Măcin.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite