BAC 2013 Cristina Rădulescu, şefă de promoţie şi absolventă de nota 10: „Dacă mi s-ar oferi ocazia să plec din ţară, nu aş sta pe gânduri şi nu m-aş mai întoarce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Rădulescu, şefă de promoţie şi absolventă cu media 10 la examenul de bacalaureat FOTO Arhivă personală
Cristina Rădulescu, şefă de promoţie şi absolventă cu media 10 la examenul de bacalaureat FOTO Arhivă personală

Rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea de vară 2013 au fost afişate luni dimineaţă la toate şcolile din judeţul Tulcea, dar şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. În judeţul Tulcea peste 57% dintre elevi au reuşit să promoveze acest examen. Numai doi elevi, o fată şi un băiat, au reuşit să obţină note maxime la bacalaureatul din acest an: Cristina Rădulescu şi Cristian Topriceanu sunt elevii de nota zece ai judeţului Tulcea.

Cristina Rădulescu a obţinut zece la limba română, la matematică şi la chimie, materiile examenului de bacalaureat din 2013.

„Este şefă de promoţie la noi, a terminat clasa a XII-a cu media 9,91. Este un copil extraordinar de bun la învăţătură şi suntem convinşi că va avea  rezultate pe măsură şi pe viitor. Suntem foarte mândri de rezultatele pe care le-a avut Cristina la acest examen“, spune directorul liceului la care a învăţat fata, prof. Olguţa Bîlea (Liceul Teoretic Gheorghe Munteanu Murgooci).

Mândria este cu atât mai mare cu cât numai doi elevi din Tulcea au reuşit să obţină astfel de note la toate probele examenului de bacalaureat din acest an.



În total, în toată ţara numai 122 de elevi au promovat examenul de bacalaureat din 2013 cu media 10. Cele mai multe medii maxime au fost în judeţul Iaşi (12), dar sunt multe judeţe în care nimeni nu a reuşit această performanţă. În zece judeţe nu au existat medii de 10 la acest examen, iar printre acestea se numără Constanţa, Timiş, Braşov, Vaslui, Mureş, Harghita.

Cristina a absolvit Liceul Gheorghe Munteanu Murgoci la specializarea Matematică - Informatică şi a fost şefă de promoţie (cu 9,91). Despre examen spune că nu i s-a părut foarte greu. „A fost accesibil pentru cineva care şi-a dat interesul pentru şcoală“, este de părere Cristina.

Dacă la Matematică şi la Fizică se aştepta să obţină note maxime (după ce a văzut baremul de corectare), nota de la Limba Română a fost o mare surpriză pentru ea. Şi nu neapărat pentru că vine de la un profil real. „Nu există acea stricteţe la Limba Română, nu ştii niciodată cum va interpreta cel care corectează lucrarea. În plus, nu m-aş fi aşteptat niciodată la poezie, toţi ne aşteptam la roman sau comedie, dar nu poezie. Iată că, totuşi, a fost bine“, spune încântată Cristina.

A mai participat la olimpiade: la matematică în clasa a X-a, la chimie, în clasa a XI-a (la ambele a obţinut menţiune la faza judeţeană).

Acum vrea să îşi îndrepte paşii spre Medicină, la Bucureşti. Chirurgie, acesta este visul ei la momentul actual. „Sunt şase ani, totuşi, se pot schimba multe până atunci. Dar acum aş vrea Chirurgie“.

Are examen pe data de 24 iulie (îi urăm succes pe această cale) şi va susţine probe la Biologie şi Chimie Organică. Ar vrea să lucreze în Tulcea, sau în oricare alt spital din România, important este să facă ceea ce îi place: medicină.

„Dacă mi s-ar oferi ocazia să plec din ţară nu aş sta pe gânduri. Şi nici nu cred că m-aş întoarce“, spune Cristina.

Ar vrea să lucreze în Germania sau Anglia, în practica medicală sau în cercetare. Consideră că în aceste state dotările din sistemul sanitar sunt mult mai bune decât în România, astfel că posibilităţile ar fi semnificativ mai mari.

Mai citiţi şi:

BAC 2013 Au fost publicate mediile obţinute de elevii din toată ţara. Cine sunt cei mai buni zece elevi din judeţul Tulcea

BAC 2013 Rezultate parţiale: elevii din Tulcea, în prima jumătate a unui clasament naţional. Creştere cu 18% la liceele tehnologice, scădere cu peste 20% la cele vocaţionale

BAC 2013 Cele mai bune licee din judeţul Tulcea: „Grigore Moisil“, „Spiru Haret“ şi „Gheorghe Munteanu Murgoci“ Măcin

BAC 2013 Lista ruşinii: în trei licee din Tulcea niciunul dintre absolvenţii din acest an nu a luat examenul

note de zece tulcea
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite