Aproape o mie de elevi tulceni susţin probele la examenul de bacalaureat, sesiunea a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început sesiunea a doua a examenului de bacalaureat FOTO Adevărul
A început sesiunea a doua a examenului de bacalaureat FOTO Adevărul

Au început probele scrise la examenul de bacalaureat: după cum spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, la examenele din această sesiune s-au înscris 974 de elevi.

La prima probă scrisă a examenului de bacalaureat s-au prezentat numai 826 de elevi din cei 974 înscrişi. Dintre aceştia, 300 sunt absolvenţi din anii precedenţi, 526 fiind elevi care au absolvit liceul anul acesta.

Un elev a încercat să copieze

Astăzi, la prima probă scrisă, a fost semnalat şi un prim incident la examen. Conform celor declarate de prof. Dumitru Damian, inspector şcolar general, un elevi de la Liceul Economic a intrat în sala de examen cu un telefon mobil, astfel că a fost eliminat.

Miercuri este programată proba scrisă la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar vineri, pe data de 30 august, are loc proba la alegere a profilului şi specializării (Biologie, Geografie, Fizică, Chimie, Informatică, Logică, Economie, Psihologie, Sociologie sau Filosofie).

Pe data de 2 septembrie vor fi afişate rezultatele, în pe 3-4 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 5 septembrie.

Rezultate după prima sesiune

După prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, procentul final de promovare era de 58,52%, faţă de 57,85% înainte de rezolvarea contestaţiilor.

Doi elevi au reuşit să obţină media 10 la examenul de bacalaureat, o fată de la Măcin (Cristina Rădulescu) şi un elev de la Spiru Haret (Cristian Topriceanu). Cei doi sunt şefii de promoţie ai celor două licee din judeţul Tulcea, situate în topul celor mai bune licee.

În total, din cei 1.556 elevi aşteptaţi la examen, numai 1.395 s-au prezentat la probe. 161 de elevi au absentat, iar un elev a fost eliminat din examen după ce i-a sunat telefonul mobil. Din cei 587 de elevi care au fost respinşi, 127 au avut medii între 5.50 şi 6 şi 37 au avut medii între 5 şi 5,49.

Mai citiţi şi:

REZULTATE BACALAUREAT 2013 Notele finale din Tulcea sunt afişate pe edu.ro

BAC 2013 Elevi de nota 1: peste 140 de absolvenţi tulceni au obţinute note între 1 şi 2 la probele din această vară
 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite