Dispeceratul Unic pentru Situaţii de Urgenţă, inaugurat la Timişoara în prezenţa lui Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urgenţele vor fi gestionate mai eficient. FOTO: Arhivă
Urgenţele vor fi gestionate mai eficient. FOTO: Arhivă

Noua locaţie unică în care vor lucra atât dispeceri ai Serviciului de Ambulanţă Timiş, cât şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost inaugurată sâmbătă.

Timişul intră în rândul celorlalte judeţe din ţară care au integrat serviciile de urgenţă. Solicitările pentru Salvare şi Pompieri vor fi gestionate dintr-un singur punct, iar Raed Arafat, fondatorul SMURD, consideră că situaţiile de urgenţă ar fi gestionate, şi mai ales coordonate şi mai eficient, dacă şi dispeceratele Poliţiei şi ale Jandarmeriei ar fi sub acelaşi acoperiş.

„Pentru un dispecerat unic, pentru toţi, este un prim pas, momentan avem la Mureş această posibilitate, în care avem şi Poliţia, şi Jandarmii, şi 112, şi tot. Normal că asta poate să fie un prim pas spre o integrare şi mai mare a dispecerizării”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

În noul dispecerat de la ISU Banat, o singură tură este formată din opt dispeceri, coordonaţi de un medic, dar şi de un ofiţer al ISU. Pompierii vor comunica cu dispecerii de la Serviciul de Ambulanţă Timiş, dar şi cu coordonatorii elicopterului SMURD.

Citeşte şi:

Spitalul Judeţean Timişoara foloseşte din această săptămână angiograful primit acum doi ani

Banii europeni au transformat complet unităţile de pompierii din Timişoara 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite