Un şofer cu Maserati prins cu 217 km/h s-a apărat spunând că maşina sa nu e capabilă să prindă o astfel de viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferului nu i-a venit să creadă că maşina sa poate ajunge la 217 km/h FOTO Youtube/Automann-TV
Şoferului nu i-a venit să creadă că maşina sa poate ajunge la 217 km/h FOTO Youtube/Automann-TV

Un şofer rămas fără permis pentru 90 de zile după ce a fost prins circulând pe autostradă, la volanul unui Maseratti, cu 217 km/h, a contestat a contestat sancţiunea în instanţă, susţinând că nu a avut această viteză, maşina sa nefiind în stare să ajungă la o astfel de viteză.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Făget, un şofer sancţionat cu amendă şi lăsat fără permis pentru că a circulat cu 217 km/h pe autostrada A1 a contestat procesul-verbal, cerând anularea sancţiunii şi restituirea permisului.

În proces, bărbatul a arătat că „cele reţinute în procesul-verbal de contravenţie nu corespund realităţii şi că este convins de faptul că aparatul radar nu a înregistrat o asemenea viteză dacă funcţiona în parametrii tehnici corecţi”.

Şoferul a recunoscut că „pe porţiunea anterioară, a depăşit viteza legală efectuând şi câteva depăşiri”, dar „cu certitudine nu a ajuns la viteza de 217 km/h”. Bărbatul a mai arătat că „nici nu crede că autovehiculul său ar ajunge la această viteză”.

Atât Judecătoria Făget, cât şi Tribunalul Timiş au menţinut sancţiunea aplicată şoferului cu Maserati arătând că, pe baza înregistrării video depuse la doar, „nu se poate reţine o altă situaţie de fapt decât cea consemnată în procesul-verbal de contravenţie, respectiv că petentul a fost înregistrat în timp ce circula cu viteza de 217 km/h pe un sector de drum cu viteza maximă legal admisă de 130 km/h”.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O şoferiţă găsită cu alcoolemie de 0,05 la mie a învins Poliţia susţinând că a mâncat alimente fermentate

Cum a fost umilită Poliţia în instanţă de un şofer prins „zburând” cu 198 km/h pe Autostrada Soarelui

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite