Cine este autorul alertei false cu bombă de la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au efectuat verificări duminică seara după ce, prin apel la 112, s-a primit o sesizare că, într-un complex comercial din Timişoara, s-ar afla o bombă, potrivit Agerpres. Alerta s-a dovedit falsă.

Alerta cu bomba. FOTO arhivă Daniel Guță
Alerta cu bomba. FOTO arhivă Daniel Guță

UPDATE: Autorul alertei false este un adolescent de 16 ani, din Timișoara, care a sunat de șase ori la 112 în 2022 și a pus autoritățile pe drumuri fără motiv. La fiecare apel, polițiștii, pompierii, dar și pirotehnicienii au făcut verificari și l-au amendat. După una dintre intervenții, la Colegiul Ana Aslan, din 22 noiembrie, tânărul nu a mai fost însă sancționat, ci internat la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timișoara pentru tratament de specialitate, tion.ro.


Știrea inițială: Poliţiştii efectuează verificări duminică seara după ce, prin apel la 112, s-a primit o sesizare că, într-un complex comercial din Timişoara, s-ar afla o bombă, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Timiş, nu e prima dată când se face o astfel de sesizare de pe numărul de la care a fost apelat serviciul 112.

Numărul de pe care s-a apelat apare în istoric cu mai multe sesizări privind ameninţări cu materiale explozive, fapt pentru care poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea veridicităţii celor sesizate şi în vederea identificării şi depistării celui care a efectuat apelul”, a precizat IPJ Timiş.

Nu mai puțin de şapte sesizări privind ameninţări cu materiale explozive s-au făcut în ultimul an de pe acel număr.

La faţa locului, în Piaţa Consiliul Europei, s-au deplasat poliţiştii Secţiei 4, grupa pirotehnică din cadrul SAS Timiş şi pompierii.

Persoanele din incinta complexului nu au fost evacuate.

Amintim că, în ianuarie, un apel la 112 a anunțat prezența unui colet suspect într-o toaletă dezafectată de pe o stradă din centrul Brașovului. Polițiștii și angajații SRI s-au deplasat la fața locului și au oprit traficul.

Și tot în ianuarie, un apel la 112 anunța că la stația de metrou Piața Victoriei a fost amplasat un dispozitiv exploziv. Stația de metrou a fost evacuată, iar la fața locului au fost trimiși polițiști de la Secția 3 și ofițeri SRI specializați.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite